Cem Celil Lale/HaberAydın - Germencik Belediyesi’nin katı atık ücret tarifesi tepki toplamaya devam ediyor. Yasa gereği su faturalarına ilave edilen katı atık ücretlerinin belirlenmesi ilçe belediye meclisinin yetkisinde bulunuyor. Germencik Belediyesi’nin astronomik rakamlarda katı atık ücreti topladığını söyleyen vatandaşlar, ‘Bu soyguna birileri dur desin’ diyerek tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi topluyor gibi algı yaratıyorlar

Germencik Belediyesi tarafından alınan katı atık ücretlerine tepki gösteren Hüseyin Bacaksız, “8,78 olan lira su bedeli, 78 lira katı atık bedeli var. Bunu Aydın Büyükşehir Belediyesi topluyormuş gibi algı yapıyorlar ancak bu para direk Germencik Belediyesi’ne gidiyor. Bu nedenle bu paraları Germencik Belediyesi topladığı halde Özlem Çerçioğlu alıyormuş gibi algı yapıyorlar. Germencik Belediyesi’nin kasasına gidiyor. Bu paralardan da hiçbir fayda görmüyoruz. Nereye gittiğini bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Ümmet Akın Germencik’in tüm mallarını sattı’

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’a tepki gösteren Bacaksız, “Ümmet Akın göreve geldiğinde alan başkan olacağız satan demedi. Germencik’in tüm mallarını sattı. Hiçbir hizmette yapmadı. Mahalle aralarına gidin, bütün çöpler atıl durumda” dedi.

Bircan : “Büyükşehir’i yıpratmak için algı yaratıyorlar”

Germencik Belediyesi’nin katı atık ücretlerine tepki gösteren Aydın Bircan ise, “Benim iş yerime 110 lira fatura geldi. Ama Germencik Belediyesi’nin katı atık bedeli ayrı. 110 lira gözüken faturanın 93 lirası katı atık bedeli. Germencik Belediyesi tarafından alınıyor. 24 lira sadece su bedeli. Vatandaşın okuma alışkanlığı olmadığı için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni günah keçisi ilan ediyorlar” dedi.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın tarafından maksatlı bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Bircan, “Su parası üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanımızı yıpratmak için burada bulunan mevcut belediye bunu yapıyor. Kendisi bu kadar araziyi sattı bitirdi, ona hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

‘Özlem Çerçioğlu gelmeden önce Aydın köydü”

Seçim öncesi Aydın Büyükşehir Belediyesi hakkında maksatlı algı yaratılmaya çalışıldığını düşünen vatandaşlar, “Bunların tamamı seçim karalaması. Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı hizmetler ortada. O gelmeden önce Aydın köydü, şimdi şehir havasına geldi. Çekemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Suyun maliyetinin olduğuna vurgu yapan Germencikli bir vatandaş, “Gerçekler meydanda. 15-20 lira su parası gelen yerler var. Burada her şey elektriğe bağlı. Bunu bilen yok. Yerin altından çıkıyor sular. Masraflar var” dedi.

Germencik Belediyesi tarafından toplanan katı atık bedeline tepki gösteren Mustafa Ali Kuru ise, “İhtiyacı varsa alsın da 90 lira. Bir asgari ücretle çalışan için düşünün” diyerek katı atık bedelinin yüksek olduğunu belirtti.