Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın’ın Didim ilçesinde bir otele ait beton iskelenin çökmesi sonucu facia yaşandı. Yaklaşık 20 metre yükseklikten denize düşen vatandaşların betonların arasında kaldı. Durumu ciddiyetini koruyan bir vatandaşın ise bacağı ve parmakları koptu.

Didim’in Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otele ait plajda bulunan beton iskele çöktü. Gece saatlerinde meydana gelen olayda iskelede bulunan çok sayıda tatilci yaklaşık 20 metre yükseklikten denize düştü. Çöken beton iskelenin parçalarının arasında denizde can pazarı yaşanırken olay yerine itfaiye, polis ve sahil güvenlik çağrıldı. Yaşanan can pazarında ağır yaralanan Neval Durmuş isimli vatandaşın bacakları ve parmakları koptu. Beton iskelenin parçalarının arasında kalan 8 kişiden 2’sinin durumunun çok ağır olduğu öğrenildi.

Denizde kopan parçalar arandı

Beton iskelenin çökmesiyle beraber bölgeye gelen ekipler tarafından denizde kopan vücut parçaları arandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken kopan bacak ve parmakların arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Bakanlık denetlemedi, facia yaşandı

Öte yandan olayın meydana geldiği otelin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan iskele yapım izni istediği, Bakanlığın talebi reddettiği öğrenildi. Bakanlıktan gelen olumsuz yanıta aldırmadan sahile beton iskele yapan işletmenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hiç denetlenmediği ve söz konusu iskelenin yıkımı için hiçbir işlem yapılmadığı bilgisine ulaşıldı.