Aydın’da elektrik faturalarını ödemekte zorlanan binlerce vatandaşın elektrikleri kesildi.

Ekonomik kriz vatandaşın cebini vurdu. Kış aylarının gelmesiyle ısınma problemi yaşamaya başlayan vatandaşlara bir darbe de elektrikten geldi. Ay sonunu zor getiren, aldığı maaşı ev kirası ile pazar masrafına yetirmeye çalışan binlerce Aydınlının elektriği borç nedeniyle kesildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanan bir önergede borcu nedeniyle elektriği kesilen abone sayısının 2020 yılında 343 bin 68, 2021 yılında ise 425 bin 751 olduğu açıklandı. Bu yılın ilk 7 ayında borcundan dolayı elektriği kesilen abone sayısının ise 236 bin 617 olduğu öğrenildi.

Aydın’da da binlerce mesken abonesinin elektriği borçtan dolayı kesildi. İkinci faturanın gelmesinin ardından kısa bir süre sonra enerjisi kesilen vatandaşlar kış vakti elektriksiz kaldı. Kesinti yapılmasının ardından borcun tamamının kapatılmasının gerektiğini söyleyen bir vatandaş, “Zaten durumum olsa 1 fatura da olsa öderdim. Ancak gelip elektriğimizi kesip gitmişler. AYDEM’e gidiyorum, bu kez de 2 faturayı birden ödemeden açamayız diyorlar. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.