KYK borçları silinecek mi sorusunun yanıtı son dönemde üniversiteden mezun olan gençlerin araştırdığı konuların başında geliyor. KYK faizlerin silinmesine dair detayları AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıkladı. Elitaş, KYK borçlarının silinmesi hakkında "Bütün faizlerini siliyoruz, anapara haline döndürüyoruz. Artık öğrenci kredileri hiçbir artışa tabi olmayacak." açıklamasında bulundu.

Artan faizler ve işsizlik nedeniyle milyonlarca kişi KYK öğrenim kredisini ödemekte zorluk yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde hükümetten gelen KYK borçları hakkında yapılandırılmaya gidileceği açıklaması heyecan yaratmıştı. Faizlerin silinmesi hakkında son detaylar paylaşıldı.

KYK BORÇLARI SİLİNİYOR MU?

“Sizlerin çok üzerinde durduğu, çok önemli bir düzenleme söz konusu. Öğrenim kredisinden yaklaşık 1 milyon 292 bin kişi almış. 26 bin kişi de katkı kredisi almış.

2018 yılındaki öğrenci aylık 500 TL kredi aldı, bir sonraki yıl TÜFE ile güncelleştirilerek yeni yılın borcu hasıl oluyordu. 4 yıl boyunca bu sürekli yükseliyordu. Bu toplam 27.6 milyar liralık rakama ulaşmış.

Bütün faizlerini siliyoruz, anapara haline döndürüyoruz artık öğrenci kredileri hiçbir artışa tabi olmayacak. Öğrenci 1 yıl daha ilave isteyebilir, 4 yıl olanlarda 4+2 yıllık sürede herhangi bir faiz artışı olmayacak.

Öğrenci askere giderse askerlik süresinde de yine faiz işlemeyecek. Öğrenci 1 yıl daha ilave aldıktan sonra 3 kere üst üste daha erteleme imkanı olacak.

Editör: Haber Merkezi