Emekliye, asgari ücretliye ve dar gelirliye ev fırsatında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Krediler ve ev fiyatlarıyla ilgili açıklamalar peş peşe geldi. TOKİ sosyal konut projesi ile ev fiyatlarında beklenen düşüş yavaş yavaş başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Sosyal konut projesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum 25 Ekim'de 17 ilde 5 bin konutun temel atmalarının başlayacağını söyledi. “İlk Evim” projesiyle ilgilin yeni görsellerde, ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı. İşte detaylar...

Emekliye, asgari ücretliye ve dar gelirliye ev fırsatında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Krediler ve ev fiyatlarıyla ilgili açıklamalar peş peşe geldi. TOKİ sosyal konut projesi ile ev fiyatlarında beklenen düşüş yavaş yavaş başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Sosyal konut projesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum 25 Ekim'de 17 ilde 5 bin konutun temel atmalarının başlayacağını söyledi. “İlk Evim” projesiyle ilgilin yeni görsellerde, ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı. İşte detaylar...
TOKİ tarafından gerçekleştirilecek dev sosyal konut projesiyle ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinden ilk görüntüler ortaya çıktı.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ve büyük ilgi gören Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine ilişkin olarak Temel Atma süreci başlıyor.
Vatandaşların yoğun ilgisini gören ve 5 milyonu aşan başvuruların ardından başvuru süreci tamamlanmadan 25 Ekim 2022'de 17 ilde 5 bin konutun temeli atılacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ilk olarak 25 Ekim'de Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak'ta temel atmaların başlayıp inşaatların hızla devam edeceğini söyledi.
“İlk Evim” projesiyle ilgilin yeni görsellerde, ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.

Öte yandan Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası bu kez orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geliyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Emlak Konut, GYODER, İNDER ve TMB ile görüşüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın detaylarını duyuracağız" ifadelerini kullandı.

EVLER NASIL OLACAK?

Projelere başvuru yapan vatandaşların aklındaki en önemli sorulardan biri de evlerin nasıl olacağı.
Yeni konut binaları 4-5 katlı olacak. Yapıların tek tip olması yerine, her ilin, bölgenin yerel mimarisinden izler taşımasına özen gösterilecek.
Sadece konut değil, aynı zamanda geniş yeşil alan, çocuk parkları gibi donatılar da hayata geçecek. Tüm projelerin enerji verimli olacağı ve yenilenebilir enerji sistemleri kurulacağı da belirtiliyor.
Sosyal konut projesi kapsamında ilk etapta yer alan 250 bin konut için, gelecek yılın ilk çeyreğine kadar kuraların çekilmesi ve hak sahiplerinin belirlenmesi hedefleniyor.
Daha sonra 2 yılda evler teslim edilecek. 5 yılda da konut sayısı 500 bine çıkacak.

FİYAT VE ÖDEME PLANI

Konutların maliyetine yüzde 40 devlet desteği verileceği açıklandı.
Böylece 2+1 dairelerin fiyatları 608 bin liraya kadar çekildi. İline ve büyüklüğüne göre değişmekle birlikte 2+1 fiyatı en fazla 770 bin liraya çıkacak.
Aylık taksitleri de 2 bin 280 lira ile 2 bin 887 lira arasında olacak.
3+1 evlerin fiyatları ise 850 bin lira ile 950 bin lira arasında değişirken, taksitler 3 bin 187 liradan başlayacak.
Kurada hak sahibi olan vatandaş, sözleşme imzaladıktan sonra peşinat ve taksit ödemelerine başlayacak.
Peşinat yüzde 10 olurken, 240 ay vade yapılacak. Şartları sağlayan vatandaşlar 31 Ekim’e kadar konutlar için başvuru yapabilecek.
5 bin konutun temelini 25 Ekim’de büyük bir coşkuyla atacağız
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında 5 bin konutun temelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkladığı gibi 25 Ekim’de büyük bir coşkuyla atacaklarını bildirdi.
Bakan Kurum, 5 bin konutun temelinin; Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 17 ilde atılacağını açıkladı. “İlk Evim” projesiyle ilgilin yeni görseller de, ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.

1 MİLYON ARSA FAİZSİZ SATILACAK

Konut seferberliğinde 2 yılda 250 bin konut, 100 bin konut arsası ve 10 bin işyeri yapılacak.5 yılda ise 500 konut 250 bin arsa ve 50 bin işyeri rakamına ulaşılacağı açıklandı.