Soylu, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un Trabzon’un Köprülü ilçesinde anne ve babası adına yaptırdığı Hatice-Aslan Aksoy Anaokulu’nun açılış törenine katıldı.

Aksoy ailesinin yalnızca okul yapmadığını, aynı zamanda amel defterlerini sürekli açık tutacak adım attığının altını çizen Soylu, okuldan her çocuğun nasipleneceğini bildirdi.

Bakan Süleyman Soylu, kişinin doğduğu yere hizmet etmesi kadar mübarek bir iş olmadığını ifade ederek, “İyilik medeniyeti, bizim ülkemizin ve milletimizin en önemli vasıflarından biridir. Biz iyilik medeniyetinin çocuklarıyız.” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da 0-2 yaş arasındaki çocukların sütle buluşmalarını sağlayan bir ülke olduklarını anlatan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine bu konuda talimat verdiğini belirtti.

Bakan Soylu, bugüne kadar hiç kimseye sırtlarını dönmediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

''Sadece siyaset uğruna, yabancı düşmanlığını bu ülkeye nakşetmek isteyenler sadece bir tek oy uğruna memleketimizi farklı göstermeye, insanlarımızı farklı göstermeye, bir ırkçılığın içerisine bizi koymaya, bizi o güzel karakterimizden ayırmaya çalışıyorlar. Biz bu topraklarda etrafımızdaki bütün coğrafyanın karşı karşıya kaldığı sıkıntıların sorumluluğunu yaşayan bir milletiz.''

Vali Aksoy'un konuşması

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ise Köprübaşı’nda doğup büyüdüğünü ve çocukluk zamanlarında ekonomik zorluklar nedeniyle eğitimin önemini fark ettiklerini, bu konuda anne babanın rolünün çok fazla olduğunu belirtti.

Vali Aksoy, 9 kardeş olduklarını ve anne babasının onların yetişmesinde özel gayretleri olduğunu vurgulayarak, “Çocukluğumuzda yaramazlık yaptığımızda bile sesini yükseltmeden bizleri sevgiyle büyüten sevgili annem, terzilik yaparak öğrenci eğiterek, aile ekonomisine çok ciddi katkılar sağlamıştır. Disiplinli yapıya sahip olan babamızda eğitimimiz konusunda oldukça hassastır. Her türlü fedakarlığı yapmış, ciddi süreç ortaya koymuştur.'' ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı