İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 Eylül’de gerçekleştirilecek İzDönüşüm Tesisi’nin açılışı ve Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etap temel atma törenine katılacağını açıkladı.

Ambalaj atıklarını ayrıştırmak için kurulan Konak ilçesinde kurulan İzDönüşüm Tesisi’nin açılışı ile Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etabın temel atma törenine ev sahipliği yapacak Başkan Tunç Soyer, “Heyecanlı ve gururluyuz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu tarihi günde yanımızda olacak.” ifadesinde bulundu.

“İlke imza atıyoruz”

Başkan Soyer, İzmir’de bir ilk olan İzDönüşüm tesisinin tarihi önem taşıdığını ifade ederek “Çok heyecanlı ve gururluyuz. Türkiye'de ilk defa bir büyükşehir belediyesi eliyle böyle bir tesis kuruluyor. İzDönüşüm tesisiyle ambalaj atıklarının ayrıştırılmasını sağlayarak İzmir’in döngüsel ekonomisini büyüteceğiz.” diye konuştu.

Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etabın temelini atacaklarına değinen Başkan Soyer, “Türkiye’ye örnek nitelikte yüzde yüz uzlaşı ve yerinde dönüşüm anlayışıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. Bu iki çok önemli adımı atarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yanımızda olacak.” dedi.

İzDönüşüm projesi dört ilçede başladı

İzDönüşüm projesi kapsamında atık toplama araçlarıyla konut, kamu kurumu, hastane, market gibi birçok farklı alandan ambalaj atıkları kaynağından toplanarak İzdönüşüm Tesisi’ne iletildiği  belirtildi.

Proje ilk olarak 800 atık toplama kutusu dağıtılan Karşıyaka, Karabağlar, Buca ve Narlıdere’de başlatıldı. Atık toplama kutusu ve araç sayısının artırılmasıyla İzDönüşüm projesinin İzmir geneline yayılması hedeflendiği açıklandı.

Gaziemir’de yeni yaşam hedefleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş. ile İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi arasında 28 Şubat 2022’de birinci etabın yapımını başlatacak protokol imzalandı. Birinci etapta 275 konut ve 15 işyeri inşa edilecek. Etaplar halinde süren proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 10 bin konut, işyeri, turizm ve ticaret birimi inşa edilecek.

Hibya Haber Ajansı