Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, yaptığı yazılı basın açıklaması ile Tarım Kredi Kooperatifleri’nde satıldığı iddia edilen indirimli ürünlerin aslında indirimli olmadığını gündeme getirdi. Başkan Özdemir, “Bakın tarım kredide 78 liraya satılan çayı hemen yan markette 72 liraya buldum, biraz ilerideki bir başkasında 74 liraya hatta 10 adım attığımda 73 liraya, hatta 59 liraya dahi buldum” dedi.

Başkan Özdemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün sizlerle hem AKP hükümetinin ülkemizi getirdiği fiyasko tablosu üzerine hem de, bizzat AKP’nin ekonomik krizin bir yandan itirafı olan, vatandaşa bu krizde sanki bir işe yarayacakmış gibi anlatılan tarım kredi mağazaları üzerine bilgiler paylaşacağım.

Her ne kadar vatandaşımız, her konu başlığında olduğu gibi AKP’nin tarım kredi aldatmacasını gayet iyi bilse de, ben bu mağazayla birlikte, mahallemizde bulunan zincir marketleri tek tek gezdim fiyatlarını birbiriyle karşılaştırdım. Öyle ya AKP’nin dibine kadar desteklediği tarım kredi mağazaları en azından mutfaklarımızın temel ihtiyaçlarında diğerlerine göre çok çok ucuz olmalıydı.

Fakat her alanda olduğu gibi AKP aldatmacası bu alanda da kendini gösterdi.
Bakın tarım kredide 78 liraya satılan çayı hemen yan markette 72 liraya buldum, biraz ilerideki bir başkasında 74 liraya hatta 10 adım attığımda 73 liraya, hatta 59 liraya dahi buldum.

Yine tarım kredinin kilosunu 115 liraya sattığı tereyağını 3 markette 109 liraya, bir markette 119 liraya, başka bir zincir markette 79,95 liraya dahi buldum.
Şimdi bu AKP’nin yaptığı milleti aldatmaya çalışmak değil de nedir? Zaten bu sıcakta millet cebindeki üç kuruşu tasarruflu harcayabilmek adına, market market, çarşı pazar geziyor. Sizin bu yaptığınız ayıp değil mi?

Tabi sizin ucuz pahalı umurunuzda bile değil, değil mi? Mesela vekiliniz ekonomi ordinaryüsü Mustafa Savaş’a sormak gerek. Mustafa Bey sen nerden alıyorsun tereyağını, çayını? Alırken hiç etiketine bakma gereği duyuyor musun? Millet artık kuruş hesabıyla ayın sonunu bulmaya çalışırken bu millet nasıl geçiniyor diye soruyor musun? Hayır değil mi? Çünkü halktan kopuksun, çünkü millet de, Aydın’da, Aydınlı da hiç umurunda olmadı senin. İşin gücün Aydın Adliyesi etrafında gezmek başka derdin yok senin.
Bekleyin sevgili Aydınlılar, bir yıldan az kaldı, refah da, bolluk da, bereket de, bu beceriksiz AKP’nin gidişiyle ülkemizin üzerine güneş gibi doğacak. Sadece biraz sabredelim.