Aydın’da domates sezonu hareketliliği ile birlikte mutfakları da kış hazırlığı telaşı sardı, balkon ve teraslarda ise renkli görüntüler oluştu.

Türkiye’nin domates üretim merkezleri arasında yer alan Aydın’da, domates üreticilerinde sezon hareketliliği devam ederken vatandaşlarda da kış hazırlığı telaşı başladı. Sofralarında doğal ürünleri tercih eden Aydınlıların balkon ve teraslarda güneşlenmeye bıraktıkları salçalık ve kurutmalık domatesler, renkli görüntüler oluşturdu. Bazı vatandaşlar aldıkları domatesleri kaynatmak için bahçelerinde kazanlar kurdu, bazıları ise kurutmak için kurutulmuş domates yapmak için balkon ve terasları adeta kırmızıya boyadı.

Ev yapımı salça, domates sosu zahmetli olsa da doğal olduğu ve kış aylarında kolaylık sağladığı için tercih ediliyor. Fabrikasyon ürünlerin kendi el emeği ile üretilen ürünler kadar güzel olamayacağını belirten Aydınlılar da hummalı bir şekilde kışa hazırlanıyor.

“Balkonlar kırmızıya boyanıyor”

Her yıl kış hazırlıkları yaptıklarını ifade eden vatandaşlardan Bahadır Aydın, “Kışlık domates soslarımızı, salçalarımız hazırlıyoruz. Domateslerimizi kaynatmak için bahçemizde kazanımızı kurduk. Odun ateşinde domateslerimizi kaynatıyoruz. Daha sonra sos ve salça yapımı için hazırlayacağız. Aynı zamanda domateslerimizi ince ince doğrayarak kurutuyoruz. Kurutulmuş domates özellikle kış aylarında kahvaltı sofralarında çok güzel oluyor. Aydın genelinde birçok evde kış hazırlığı devam ediyor. Yılın bu zamanlarında Aydın’daki balkon ve teraslar adeta kırmızıya boyanıyor” dedi.