Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başkan Mersin, “ Aydın Adliyesi’nin itibarı ne olacak?” diye sordu.

Başkan Mersin’in açıklaması şu şekilde:

Dün, Aydın veya ülkemiz tarihinde belki de bir ilk yaşandı. Hemen heyecanlanmayın, öyle çok sevineceğiniz bir şey yazmayacağım.
Bazen edi ile büdü ismini taktığım denge sorunu yaşayan yerel televizyon kanalındaki ikili oturmuş Aydın Adliyesi'ndeki başsavcıdan tutun da tüm savcılara kadar, isim vermediği için kimi kastettiğini bilmiyoruz, ama bir savcıya sıralı bir şekilde ağzına geleni sayıyor. Neler mi diyor? “şüpheli” “yalanın” “Allah belalarını versin” “unvanlarının içine etmişler” “3 paralık adamlar” ve hakikaten açıklamamım ahlaki sınırlarını artık iyice zorlasa da “satılık p......k”
Evet, bütün bunları yanlış okumadınız. Artık Aydın Adliyesi’nin itibarını getirdikleri vaziyet bu.

Tabi bizlerin Adalet Bakanlığı nezdinde, devletin yargın organının düşürüldüğü bu vaziyetin bilinmesi adına o talihsiz programı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimiz ile paylaşmamız şart. Ancak birilerinin, bir kamu kurumunun itibarını, adını, çalışanlarının, yöneticilerinin saygınlığını, bu kadar kolay, hem de sinkaflı hakaretlerle ağzına alabiliyor oluşu, hakikaten oturup düşünülmesi gereken bir durum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde herhalde bir ilk yaşanmış oldu.
Tabi bu adamların psikolojilerinin ne kadar sağlıklı olduğu ayrı bir konu.
Hiçbir şey ama hiçbir şey bu kadar kolay olmamalı, bu kadar basit olmamalı.