Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Uydukent’te vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Günel, Uydukent’in 24 yıllık sorunları nedeniyle ölüm orucu başlatan Ayhan Kaçar’ı da ziyaret ederek eylemini sona erdirdi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Uydukent sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Ömer Günel vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Uydukent’in 24 yıllık sorunlarının çözümü için açlık grevi başlatan Ayhan Kaçar’ı da ziyaret eden Başkan Ömer Günel, eylemini sonlandırması için Kaçar’ı ikna etti.

Başkan Ömer Günel’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

24 yıl önce temeli atılmış olan Uydukent, 24 yıl boyunca görev yapmış benden önceki tüm belediye başkanları buradaki soruna kulağını tıkadı, gözünü kapadı, Uydukent 24 yıldır bir sorun yumağı halinde 3 yıl önce elimize aldık. Hatırlarsanız, buraya hem kampanya döneminde geldim hem sonrasında geldim. Her geldiğimde de şunu söyledim; 24 yıllık bir sorun küpü olan Uydukent’in sorunlarını ben çözeceğim dedim. Ama her şeyden önemlisi, sizin en temel sorununuz şuydu; oturduğunuz evler tamamıyla hukuka, imara aykırıydı. Her biri yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Planlarınız yapılmamıştı, ÇED raporlarınız tamamlanmamıştı.
Şöyle bir Uydukent’in geçmişteki sorunlarına göz atayım derken çok enteresan bilgilerle karşılaştım.
Hiç bu kürsülerden siyaset yapmadım. Artık yapacağım. Çünkü Ayhan abinin mağduriyetinden kendine siyasi malzeme çıkartmaya çalışan bir takım mahlûklara bugün siyaset yapacağım

2000 yılında belediye başkanı olan arkadaş ‘Genelkurmay’dan dinamit istedim, Uydukent’i yıkacağım’ diyor. Onun adamları şimdi gelmiş burada siyaset yapıyor. Uydukent’in sorunları çözüldüğünde sizin yanınızda fotoğraf vermeye kahraman olmaya çalışıyor. Peki, kardeşim, 24 yıldır neredeydiniz? Benden önceki 4 belediye başkanı neredeydi?

Eğer plan sorunlarınız çözülmemiş olsaydı onun dışında hiçbir şey konuşmuyor olacaktık

Planlaması olmayan yerde hiçbir devlet kurumu yatırım yapamaz. 24 yıldır çözülmeyen sorunlar sizlerin işbirliği ile çözüldü. Bitti mi sorunlar, bitmedi. 6 sitenin hiçbir problemi yok. Onun dışında kalan sitelerin terk sorunları var. Kamuya terk edilmesi gereken alanların sizin tarafınızdan terk edilmesi lazım. Sizin kat maliklerine ulaşamıyoruz. Ulaşamayınca terk işlemleri yürümüyor. Yürümeyince kamu alanları belirlenemiyor. Hizmeti dört dörtlük planlayamıyoruz. Sorunu olmayan 6 siteden risk alarak başlayacağız.

AYDEM biz buraya elektrik veremeyiz dedi. Bütün devlet kurumları tek tek arandı. AYDEM buranın sorununu çözmedi. Ruhsat verdik ve geldi aboneliğinizi yaptı. Halen AYDEM ortak alanları aydınlatmadı. Burada AYDEM’in, Büyükşehir’in, doğalgazın işi var. Ben tek değilim ama sizin karşınıza çıkma cesareti gösteren tek adam benim.

Ben Ayhan abiyi seviyorum. Biz bu sorunları çözdüğümüzde Ayhan abi eşiyle birlikte makamda bana teşekkür etti. Sadece Ayhan abi değil, buradaki sorunları yaşayan herkes mağdur. Farkındayım.

Farkında olduğum için planlaması olmayan bir yere hizmet etmeye çalışıyorum. Yarın bir müfettiş gelse bakın kendimi ihbar ediyorum; kamu zararı çıkarma ihtimali yüksek.

Ben risk alıyorum. Sonuçta benim hizmet etmeye çalıştığım sizlersiniz. Bana ne yaparlarsa yapsınlar, ben yine hizmet etmeye devam edeceğim.
Bir takım siyasi partilerin temsilcileri buraya geliyor, yanında fotoğraf veriyor. Belediyeyi göreve çağırıyor. Peki, o arkadaşların babalarını, dayılarını, amcalarını araştırın bakalım Uydukent’i bu sorun yumağı haline getiren onlar mı yoksa başkaları mı?

Uydukent’i sorunlara mahkûm eden onların babaları mı ataları mı bakın bakalım. Burası şov yeri değil. Hiç kimsenin burada şov yapmasına müsaade etmem.

Bir çift lafım da AK Parti yönetimine

Uydukent’in sorunlarını çözelim arkadaşlar diye yola çıktığımda sizin planlamalarınızı gündeme getirdim Meclis gündemine.
3 Aralık 2019 tarihinde seçildiğimden 6 ay sonra getirmişim sorunları gündeme. 3 Aralık 2019 tarihinde belediye meclisinde Uydukent planlarını yapalım diye getirdiğimde o burada şov yapan arkadaşlar ret oyu kullandılar. Hepsi ret oyu kullandı. 11 ret oyu. Bir daha getirdim gündeme. Tarih 03.11.2020 o arkadaşlar yine ret oyu kullandı. Sizin sorunlarını çözeceklermiş. Sizin sorunlarınızı çözecek olan adam Meclis’teki en temel sorunlarınıza ret oyu kullanmaz.
Aynı partinin belediye başkanı 2000’de Genelkurmay’dan dinamit istedim, Uydukent’i yıkacağım dedi.

Bunları buraya sokmayın bile. Bir başkasının emeği üzerinden şov yapamazsın. Bir başkasının mağduriyeti üzerinden şov yapamazsın. Bu şova izin vermesin Uydukentliler. Sorunlarınız varken 4 belediye başkanı geçti. Kim geldi bunları dile getirdi. AK Parti’nin 2 dönem iktidar olduğu dönemde hangi sorununuzun çözümü için uğraştı.