Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, yaptığı yazılı basın açıklamasında Aydın Adliyesi ile dikkat çeken ifadeler kullandı.

CHP’li Mersin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün “olasılık” bilimi üzerine bir açıklama yapacağım. Matematikte “olasılık” basitçe olayların sayısının olası sonuçların sayısına bölümüyle bulunur.
Peki, elimizde ne olay var. Bir adliye düşünün ki bir dava sırasında peş peşe aynı savcıyı farklı dosyalara görevlendiriyor.

Bir savcı düşünün ki; yargılaması artık sübuta ermiş, mahkemenin atadığı bilirkişiler dahi “suç yoktur” diye net bir rapor ortaya koymuşken bilmem kaçıncı duruşmada kopyala yapıştır yöntemiyle bilirkişi raporuna bir kelime dahi değinmeden mütalaa yazıyor. Bunun iki kere aynı savcıyla meydana gelme olasılığı nedir?
Sordum soruşturdum, Aydın Adliyesi’nde 30-35 kadar savcı görevliymiş. Hadi 30 olduğunu varsayalım. Peş peşe iki ayrı davaya aynı savcı gelme olasılığı ne biliyor musunuz? 1/30 x 1/30 = yani 1/900 alın size ortaokul matematiği. 900’de 1 ihtimal gerçekleşiyor ve aynı muhteşem savcı bilirkişi raporlarına dahi bakmadan kopyala yapıştırlarla ceza istiyor.

Böyle bir olay birinin başına geldiyse “hemen bir milli piyango bileti alsın” dediğinizi duyar gibiyim. Bence de almalı.
3. kez gerçekleşirse onlar adına ben alıvercem zaten; zira 3. İhtimal 27 binde bir yaşayalım görelim bakalım.