Yarın, ulusumuzun Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde emperyalizme karşı yazdığı şanlı destanın eseri olan Cumhuriyet'imizin 96. kuruluş yıldönümü. \n \n

Kuşadası'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Meydanı’nda düzenlenen resmi çelenk töreni ile başladı. Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yıldönümü Kuşadası’nda 2 gün boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanamaya devam edecek.

Yarın, ulusumuzun teslimiyete ve esarete isyanının zaferle taçlandığı günün yıldönümüdür.

Kurulduğu günden bu yana hedefi, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu aşmak olan Cumhuriyet'imiz, tarih boyunca büyük zorluklar, saldırılar ve ihanetlerle de mücadele etmek zorunda kalmıştır.

96 yıl önce aldığı yenilginin intikamını almak için Cumhuriyet'imiz üzerinde kirli oyunlar oynayan emperyalist merkezler, onlarla amaç birliği yapan gerici-bölücü odaklar, dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet yıkıcılığı faaliyetlerini sürdürmektedirler.

Fakat Türk milletinin, Cumhuriyete ve onu kuran iradenin benimsediği temel ilkelere olan bağlılığı, bu şer odaklarının amaçlarına ulaşmasının önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor.

Ulusumuz, bütün bu olumsuzlukları Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onun temel ilkelerine bağlı kalarak aşıyor. Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun bize mirası olan akıl ve bilim yolu, Türk milleti için yol gösterici olmaya devam ediyor.

İşte bu gerçek, Cumhuriyet'imizin, bölünmez bir bütün olarak, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde, milletimizin sahipliğinde sonsuza dek yaşayacağına olan inancımızı daha da perçinliyor.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. Yıldönümü nedeni ile Kuşadası’nda düzenlenecek olan etkinlikler şöyle;

29 Ekim 2019 Salı
Özer Türk Stadyumu'nda Bayram Töreni saat:10.30
Kısmet Otel Kavşağı'nda Cumhuriyet Korteji saat:18.30
Kuşadası Sahili'nde Meşale Gösterisi saat:19.23
İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda Cumhuriyet Senfoni Orkestrası konseri saat:20.00

BU YIL TÖREN ÖZER TÜRK STADINDA

29 Ekim 2019 Salı günü saat 09.30’da Kaymakamlık makamında tebrik töreni yapılacak. İlçe Kaymakamı, protokol mensuplarının ve halkın tebriklerini kabul edecek. Saat 10.00'da tören ve gösteri gruplarının, kamu görevlilerinin ve halkın yerlerini almasının ardından bu yıl ilk kez Özer Türk Stadı'nda kutlanacak program günün anlam ve önemine dair konuşmalar, şiir okuma programı, Cumhuriyet Koşusu ödül töreni, halk oyunları gösterisiyle devam edecek.

CUMHURİYET GÖNÜLLÜLERİNDEN 19.23'TE 1923 MEŞALE

Resmi törenlerin tamamlanmasının ardından akşam boyunca kutlamalar coşkuyla sürecek. Akşam saat 19.23’te Kuşadası sahilinde, yüreği Atatürk ve Cumhuriyet coşkusuyla atan 1923 Cumhuriyet gönüllüsü meşalelerle sahili yürüyüş ve marşlarla aydınlatarak Cumhuriyet’i karartmayacaklarını vurgulayacak.

Bu duygu ve düşüncelerle; ulusumuzun en büyük bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyet ve Türk milleti için can vermiş, bedel ödemiş, herkesi şükran ve minnetle anıyorum.