Olay, Söke'ye bağlı Çalışlı Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çalışlı Mahallesinde ikamet eden ve boşanma aşamasında olduğu öğrenilen Nail Sedan Bağarası mahallesi pazar yeri girişinde Pompalı tüfekle eşi Esma S.'ye ateş açtı. İhbar üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve çok sayıda jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralıya ilk müdahalenin ardından ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ağır yaralanan Esma Sedan (52) doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

4 çocuk sahibi ve 52 yaşında hayatını kaybeden Esma Sedan'ın cenazesine çok yoğun bir katılım oldu. CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Dursun Evren, CHP Söke İlçe Başkan Yardımcısı Tevfik Öğünç, İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Koordinatörü Fatih Akkentli, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Altındiş ve Yönetimi, Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serengül Bulu, Söke Kadın Sığınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatice Atay veçok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Sedan'ın tabutu kadınların omuzlarında evinden alınarak mezarlığa getirilerek çocukları ve sevenlerinin göz yaşları içerisinde toprağa defnedildi.