Vatandaşın sesine kulaklarını kapatan AKP’nin Aydın milletvekilleri sessizliğini koruyor. Son olarak bir kasapta çekilen fotoğraf ülkenin durumunu özetledi. Kuzu kemiğinin kilosu 34 TL’ye çıktı.

Vatandaşın beli, peş peşe gelen zamlarla bükülmeye devam ediyor. Akaryakıttan damacana suya, peynirden ekmeğe, kısacası iğneden ipliğe gelen zamlar nedeniyle vatandaş hayatta kalma mücadelesi veriyor. Son olarak sosyal medyada paylaşılan bir etiket, ülkenin geldiği içler acısı hali özetledi.

Kuzu etinin kilogram fiyatı ortalama 130 TL’ye satılırken, kuzunun sadece kemiği 34 TL’den satılmaya başlandı. Evine et götüremeyen ailelerin sadece kuzu kemiği satın alarak kaynatarak çorba gibi yemekler yaptığını söyleyen bir kasap, “Vatandaşımız nasıl fırınlardan bayat ekmek alıyorsa kasaplardan da kemik satın alıyor. Kemiği kaynatarak yemeklerde kullanıyor” dedi.

Aydın’ın AKP’li vekilleri sessiz

Vatandaşın alım gücünün sıfıra indiği günlerde AKP’nin Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı ise sessizliğini koruyor. Vatandaşın sıkıntılarını görmezden gelen Aydınlı vekiller, hayatın güllük gülistanlık olduğuna yönelik sosyal medya paylaşımlarıyla günü kurtarmaya çalışıyor.