Kuşadası merkezli Elifname Dans ve Sanat Merkezi dikkat çeken bir etkinliğe hazırlanıyor. Ünlü Neyzen Kerem Tufan, 6 Ocak Perşembe günü Elifname Dans ve Sanat Merkezi sahnesinde ney dinletisi sunacak. Etkinliğe yoğun ilgi olması bekleniyor.

Taşer: Ney’in insan sağlığı üzerinde de etkisi var

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Elifname Dans ve Sanat Merkezi Kurucusu Melih Taşer, “Ney’in insan ruhuna da önemli faydaları var. Günümüzde ABD ve diğer ülkelerde müzikle tedavi yöntemleri uygulanıyor. Bizim coğrafyamızda da Ney sesinin insan üzerinde bu gibi etkileri olduğu belirtiliyor. Çok sık olarak sanatsal etkinlikler düzenliyoruz. 6 Ocak’ta yapacağımız Ney dinletisi de bunlardan biri. Sanat ile maneviyatı bir araya getirerek huzur dolu bir etkinliğe hazırlanıyoruz” dedi.

Neyzen Kerem Tufan Kimdir?

Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel Neyzen Müzik Terapi Uzmanı Kerem Tufan, 20 yıllık akademik eğitim birikimini çağın buluşma noktası olan dijital platformda 2018 yılında kurmuş olduğu Neyzen TV Kültür Sanat ve Eğitim platformu ile Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına neyin ve müziğin insan üzerindeki iyileştirici tesirini anlatmaktadır. Ülkemizin devlete bağlı olan özel eğitim okullarına gönüllü ziyaretleriyle müzik terapi uygulamalarında bulunmaktadır. Youtube Neyzen TV kanalı üzerinden eğitim verdiği ney talebelerine muhtelif zamanlarda şehir buluşmalarıyla tanıyarak eğitimlerine hassasiyetle katkıda bulunmaktadır. Öğrencilerine ney tedariği konusunda yardımcı olup bu gelirin bir kısmını yine özel eğitim öğrencileri ve özel eğitim kurumları için kullanmaktadır.