Başkan Dinç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Normalde siyaset mezarlığına gömülü mevtaları muhatap almam.
Ancak pek muhtemelen bilerek çarpıtma, yanlış bilgiye dayanarak sözüm ona eleştiri adı altında çamur atmaya girerlerse de hop derim.

Şimdi Mehmet Erdem isimli bir eski vekili var bu AKP’nin, durur durur kafayı topraktan çıkarır, iki çamur atayım kaçayım der. Yattığı yere komşu gelmek üzere olan partisinde ne hayalleri var bilmem ama Aydın Büyükşehir Belediyemizin projesini hazırladığı, bitirdiği, ihale ettiği ve imalatına başlanmış olan ilimizin belki de en güzel parklarından birisi olacak olan Mimar Sinan Mahallemizdeki alana çamur atıyor. Çocuk gibi yarın çıkıp ben dedim çalışıyorlar şimdi mi diyecek bilmem, ama çamur dönüp kendi yüzüne sıvanıyor onu bilirim.

Mehmet Bey sen onu bırak da; bak, bu ülkede döviz mevduatı, ülke tarihinde ilk kez TL mevduatını geçmiş, sen buna bak. Millet sizden de, bozuk ekonomi mantığınızdan da umudu kesmiş, kör kuruşuyla döviz almaya çalışıyor.
Baronlarınıza rızkını vermek istemiyor artık… Hani hasbelkader ticaret yapıyorsun, sorulmaz gerçi ama belki senin de bir miktar dövizin vardır. Ya da sen; ben TL ye güveniyorum bütün param pulum Türk Lirasında duruyor deme cesareti gösterir misin bilmem.

Hodri meydan diyelim o zaman, bankada, yastığının altında birikiminin % kaçı TL, % kaçı döviz altın… Açıkla da meydan yiğit görsün.