Geçtiğimiz gün grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hafta sonu yapılan Alparslan Türkeş anmasına düzenlenen saldırıya ilişkin konuşmuş, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır. Her gün de takip edeceğim" demişti.

Bahçeli’nin açıklamasının ardından Türkiye genelinde CHP’li belediye başkanları, ilçe başkanları ve milletvekilleri Mansur Yavaş’a destek mesajları paylaşmıştı. Efeler Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ise konuyla ilgili hiçbir paylaşım yapmaması dikkat çekti.

‘Bir sonraki seçimleri düşünüyor’

CHP’li Atay’ın bir sonraki seçimleri düşünerek siyasi açıklamalardan kaçındığını öne süren Atay’a yakın bir isim, “Fatih Başkan bir sonraki seçimlerde de aday olmak istiyor. Partisinin aday göstermemesi halinde alternatifleri düşünecek. Bu yüzden çok fazla siyasi demeç vermiyor” dedi.

Atay’ın olayın yaşandığı gün sosyal medya hesabından kendisini ziyaret eden vatandaşların fotoğraflarını ve Efe Bakkal ürünlerini paylaştığı görüldü.