Aydın’ı etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtına yer yer yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle Karayolları Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan bölgelerde büyük su birikintileri ve taşkınlar meydana geldi. Karayollarından taşan sular çevredeki ev ve iş yerlerine doldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki alanlarda sorun yaşanmadı

Meteorolojiden yapılan duyurunun hemen ardından Aydın’ın 17 ilçesinde teyakkuz haline geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle sahada görev aldı. Sağanak yağışın etkisini hafifletmesi ile bazı bölgelerde temizlik çalışması yapıldı.

Fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı. Yağmur suyu hatlarına suların getirdiği yabancı maddelerin birikmemesi için ekipler tarafından hummalı bir çalışma gerçekleştirildi.

Kuşadası ve Söke’de olumsuzluk yaşanmadı

Yağışlardan en fazla etkilenen Kuşadası ve Söke’de Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekipleriyle sahada olması dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin daire başkanları, ASKİ yetkilileri, Park ve Bahçe Daire Başkanlığı yetkilileri sahada çalışan ekipler ile birlikte görev aldı.

Nazilli’de kapsamlı çalışma

Yağışın ardından bazı bölgelerde olumsuzluk yaşanan Nazilli’de ise Büyükşehir Belediyesi ekipleri ilçenin dört bir yanında eş zamanlı çalışma yürüttü. Özellikle kırsal bölgelerde yağmur sularının getirdiği toprak trafik akışını olumsuz etkilemeden Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi.