CHP’li Akman açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün biraz ekonomi konuşalım istiyorum. Rakamlar ve veriler üzerinden vatandaşımızın ekonomik göstergeleri ne diyor ona bakalım.
Evet, ekonomi profesörü değiliz, ancak bir takım sayıları ortaya koyup, ekonomiden, paradan, finanstan pek çok anladığını iddia eden AKP Aydın vekili Mustafa Savaş’ın bu rakamları yorumlaması, neye işaret ettiğini açıklaması, bizleri de Aydın halkı olarak aydınlatması, ne çok mutlu ederdi bizi.
Açıklanan resmi rakamlara göre ülkemizde, ülke nüfusumuzun tam üç katı kadar, banka kartı var. 276 milyon kart. Hemen “nasıl yani çok mu zenginiz, bankalarda paramız mı var” yorumu yapmayın. Kartlarla yapılan her 100 liralık harcamanın 81 lirası kredi kartlarıyla yapılıyor.
Yani milletimiz durmaksızın borçlanıyor.
Bu Ağustos ayında kartla yapılan alışveriş oranı bir evvelki Ağustos’a nazaran %51 artmış değerli hemşehrilerim. Ve bu rakamların en acısı ne biliyor musunuz? Yasal takibe düşen borçlu sayısı Ocak-Temmuz arasında, yine geçen yıla kıyasla tam %82 artmış. Yani borçlandırılıyoruz ama ödeyemiyoruz. Adeta esir hale getirilmişiz bankalara.
Şimdi ben bu rakamları gerçekten ama gerçekten finans uzmanlığı iddiasını sık sık dile getiren Mustafa Savaş’ın yorumlamasını çok isterim.
Sayın Savaş; milletimizin gerçeği olan bu tablo size neyi işaret ediyor. Ya da şöyle düzelteyim sorumu, bu rakamlar Aydın’da ne?
Aydın’da geçtiğimiz yıldan bu tarafa yasal takibe düşen borçlu hemşehri sayımız kaçtan kaça gelmiş cevaplaya bilir misin?
Bu rakamlar sizin için hiç mi bir şey ifade etmez?
İş millete çektirdiğiniz eziyete gelince hiç mi ağzınızı bıçak açmaz.
Kıymetli dostlarım bunlara soruyoruz, hatırlatıyoruz, haykırıyoruz ama sanki taşa konuşuyoruz. Hep söylüyoruz ya lal oluyorlar lal.
Bizler hep birlikte, sandığa gittiğimizde, bunları sandıkta devirdiğimizde bakalım ne diyecekler hep birlikte göreceğiz.