Birlik, beraberlik, paylaşma ve bereketin simgesi olan aşure, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından özel olarak hazırlandı. Her yıl geleneksel hale getirilen aşure ikramı, bu yıl da Aydın’ın tüm ilçelerinde Büyükşehir’in kurduğu çadırlarda yapılacak. Altı gün sürecek aşure ikramı bugünde Söke İlçesi Yenicami Mahallesi'nde kurulan Çarşamba Pazarı'nda gerçekleştirildi.

SÖKELİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Aşure ikramına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin gelenekleri devam ettirmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşlar; " Özlem Başkanımız geldiğinden beri böyle ince böyle bizlere dönük çok hoş dokunuşlar yapıyor. Allah Özlem Başkandan razı olsun her zaman bizlerin yanında" dediler.

YÖRÜK:"ÖZLEM BAŞKANIMIZ HER YÖNÜYLE ÇOK İYİ HİZMETLER YAPIYOR"

Mahallesinde böyle bir ikram yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Yenicami Muhtarı Hüseyin Yörük, Başkan Özlem Çerçioğlu'na çok teşekür etti. Yörük, "Bu gün Yenicami Mahallesi'nde kurulan Çarşamba Pazarı'nda yapılan bu aşure hayrı çok yerinde, çok güzel oldu. Vatandaşlarımız ilgi ve memnuniyetle karşıladı. Özlem Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten her yönüyle çok iyi hizmetler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi Bürokratlarını mahallemize bizleri dinlemesi için yolladı. Kahveleri gezdik. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinlediler. Toplantıda istemiş olduğumuz garaj önünde yapılmasını beklediğimiz taleplerimiz vardı. Ekipler hemen geldi ve çalışmalara başladı. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Bu yönüyle de Özlem Başkanımızı çok başarılı buluyorum, sorunu tespit edip hemen çözüm için çalışıyorlar. Tekrardan çok teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin" dedi.

AŞURE İKRAMI YAPILACAK NOKTALAR

26 Ağustos Perşembe günü Germencik, Çine, Nazilli; 27 Ağustos Cuma günü Sultanhisar, Buharkent, İncirliova, Bozdoğan, Kuşadası; 28 Ağustos Cumartesi günü ise Köşk, Kuyucak ve Karpuzlu ilçelerinde gerçekleştirilecek.