Haber Aydın’a Google News'te abone olun

MHP'li Çorum İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, 5 MHP'li ve 4 AKP'li meclis üyesi tarafından yolsuzluk yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edildi. Sülük'ü şikayet eden iki isim istifa etti.

Çorum'un İskilip ilçesinde, Cumhur İttifakı üyeleri birbirine girdi.  MHP'li İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, 5 MHP'li ve 4 AK Partili meclis üyesi tarafından yolsuzluk iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edildi. AKP'li ve MHP'li meclis üyeleri, başkan Sülük’ün belediyede yapılan iş ve işlemler ile belediyeye bağlı olan işletmeler mezbaha, marangozhane, düğün salonu, aşevi, tamirhane gibi birimlerde yapılan işlerle ilgili olarak yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığını iddia etti.

15haber.com'da yer alan habere göre, İskilip Belediyesi Nisan ayı toplantısında ise Başkan Ali Sülük ’ü şikayet eden 9 meclis üyesi, belediyenin geçen yıl fakat etkinlik raporunu onaylamadı. Belediye Başkanı Ali Sülük ile birlikte AKP ve MHP ’li toplam 12 üyeden oluşan mecliste sadece 3 üye etkinlik raporu oylamasında evet derken şikayetçi üyeler hayır oyu kullandı.

İŞ YERİ KURŞUNLANDI

Belediyede bu olaylar yaşanırken şikayetçi olan 5 MHP ’li meclis üyesi ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Kısa bir vakit sonra da başkanı şikayet eden meclis üyeleri aralarında yer alan MHP ’li Meclis üyesi İsmail Suakıtıcı ’nın meslek yeri Temmuz ayında gece vakti kurşunlandı. Saldırıda işyerini camları kırılırken park halindeki bir otomobile de kurşun isabet etti.

2 İSTİFA BİRDEN

Başkan Sülük ’ü şikayet eden MHP ’li meclis üyelerinden Erol Kambur ile Musa Aydınlatılmış, sosyal medya hesaplarından partilerinde istifa ettiklerini açıkladı.

Kültürlü yaptığı açıklamasında, seçimden önce yargı ve hak ölçüsünde hizmet yarışı anlayışıyla yola çıktığını ve bu güne değin benzer anlayışla hizmet etmeye çaba ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Bu süreçte; karşılaştığımız bir takım usulsüzlükler ve yolsuzluklar ile ilgili tavrımız da bu yetkinin itimat olduğu, bu emanetin hesabının yarın hem halk nezdinde hem de Yargı nezdinde verileceği bilinciyle ve babasız hakkını yedirmeme üzerine olduğu aşikardır.

Ama; bu süreçte karşılaştığımız usulsüzlük ve yolsuzluklar karşı yönetimlerin negatif yaklaşımları, yolsuzlukların hesabının sorulmaması, ‘burada kanunsuzluk var, partimize uygunsuz durumlar var ’ diyen parti üyelerimizi partiden ihraç etmeye çalışmaları bizleri incittiği gibi, bizden hizmet bekleyen ve bize güvenen partililerimizi ve İskilip Halkını da incitmiştir.

Değerli Milletim, biz çalmadık, çaldırmadık. Biz şirketler kurup belediyeden bu şirketlerin hesabına para aktarmadık. Biz sahip olduğu makamın imkanlarını kullanarak devletten hibe desteği almadık. Bunları görür görmez de susmadık."

“YARDIM GÖRMEDİK, SUÇLANDIK”

İstifa eden Erol Kambur ise, hak ve adaletten ödün vermediğini ileri sürerek, karşılaştığı olaylar aleyhinde pervasız kalmadığını söyledi.

Kambur açıklamasında, “Fakat; bu vakit kapsamında, yapılan yanlışlıkları ve usulsüz gördüğümüz konuları anlamaya ve çözmeye çaba sarf ettik. Ne yazık fakat bize yetki veren ve yan olduğumuz, kimliğimizi tanımlayan mercilerden bırakın yardim görmeyi, anlayış bile göremedik, suçlandık.

Sonuçta adaleti tesis etmek halkımız arasında ki dedikoduları sonlandırmak ve müfettiş raporuyla meclisimizi aklamak için bu süreci başlattık. Ne eyvah ancak bu tavrımız partimiz yöneticileri kadar da dürüst okunamadığı için netice bu noktaya dek geldi. Ülkücüyüm, onur duyuyorum ve davama zarar vermemek için bu grupla birlikte daha artı çalışamayacağım” ifadelerini kullanarak MHP ’den istifa ettiğini duyurdu.