Uydukent’in senelerdir süren problemleri Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in girişimleriyle bir bir çözüme kavuşuyor. Site sakinlerinin bireysel olarak elektrik abonesi olmasının önünü açmak için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000’lik nazım imar planı kabul edilmiş, ardından da Kuşadası Belediye tarafından Uydukent 1/1000’lik imar uygulama planına dahil edilmişti. Ruhsat sürecinin uzun olması nedeniyle site sakinlerinin mağdur olmaması adına Başkan Ömer Günel’in talimatıyla İmar Kanunu’nun geçici 11.maddesi gereğince ruhsatlar verilmiş, firma tarafından da 10 adet trafo yapımına başlanmıştı.

AK Partililer her şey bittikten sonra ziyaret edip rol çalmaya çalışmıştı

Uydukent’te sorunlar Kuşadası Belediyesi’nin girişimleriyle çözüme kavuştuktan sonra AKP Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve eski Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün siteye bir ziyaret gerçekleştirmiş, sorunu kendileri halletmiş gibi paylaşımlar yapmıştı.

Meclis’te ret oyu verdikleri ortaya çıktı

Uydukent’in tüm sorunlarını Kuşadası Belediyesi çözüme kavuşturmasına rağmen siteye giderek birbirlerine çiçek veren AK Partililer ile ilgili çok çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. Kuşadası Belediye Meclisi’nde Uydukent’in elektrik probleminin giderilebilmesi için oylanan imar plan değişikliğine AK Partili 8 Belediye Meclis Üyesi’nin ret oyu verdiği ortaya çıktı.

Özür dileyecekler mi?

Kuşadası Belediye Meclisi’nde adeta Uydukent’in sorunlarının çözülmesinin önüne set çekmeye çalışan AK Parti grubunun site sakinlerinden ve Kuşadası kamuoyundan özür dilemesi bekleniyor. Siteye gerçekleştirdikleri ziyareti sosyal medya hesaplarından, “Konunun çözüme kavuşmasında büyük bir inisiyatif alan başta milletvekilimiz Bekir Kuvvet Erim olmak üzere İlçe başkanımız Mustafa Gökçe emeği geçen Ahmet Erdoğan ve Esat Altungün beyfendilere teşekkür ederiz” ifadelerini kullanan İlçe Başkanı Mustafa Gökçe’nin Belediye Meclisi’nde verilen ret oyu ile ilgili nasıl bir savunma yapacağı merak konusu oldu.