CHP’li Ekiz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Her gün haber spikeri gibi ekranlarda olan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip ERDOĞAN, ülkenin dört bir yanı yangın halindeyken (53 ayrı yerde) ve hala çoğu kontrol altına alınamamışken, her afette yaptığı gibi ölü taklidi yapıyordu.


Nihayet bugün ekranlara çıkmış ve demiş ki: "THK’nın şu anda elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak yok"
- Türkiye yangın kuşağındayken niye yok, asıl onu soruyoruz.


-Biz demedik, sizin Bakanınız dedi; "hangarda 6 uçak görülüyor ama kuşlar uçakların motoruna yuva yapmış", niye yapmış onu soruyoruz.


-Nüfusu çok daha az iken 38 yangın uçağı olan komşumuz Yunanistan’a karşılık niye bizim sadece 3 adetcik var, onu soruyoruz.


Ve en önemlisi;
-Şahsınızın 13 uçağı varken, Kıbrıs pikniğine 8 uçakla gitmişken, kıtalararası seyahatte özel aracınızı kargoyla yanınızda taşıyorken, yavru vatanın sarayını eksik görüp yapımını yükleniyorken, 128 milyar dolarımızın akıbeti belli değilken, ballı ihaleler malum müteahhitlere verilirken, şehir hastanelerine, otoyollara, köprülere garanti verilirken, milyonlarca sığınmacıyı demografik yapıyı önemsemeden ülkeye doldurup besliyorken, ülkenin her yerine saray ve saraycıklar konduruyorken, yandaş bürokratlarınıza 4-5 ballı maaş veriyorken, sahi bizim yangın uçağımız niye yok, niye olmadı? Onu soruyoruz.
Yine İBAN verecek misiniz? Bir de onu soruyoruz.