CHP’li Gürbilek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İlçemiz sınırları içinde dün yaşanan altyapı problemi hakkında Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürünün yaptığı açıklama ile siyasete heveslendiği görüyoruz. Ancak kendisinin hangi sıfat ile belediye hizmetlerini sorguladığını merak ediyoruz.
İl Kültür ve Turizm Müdürünün yerel basına verdiği demeçte "Yerel yönetimin görevi, Aydınımız turizmi için büyük bir titizlikle inşa ettiğimiz itibara zarar vermek değil, katkı sağlamaktır" ifadesi ile haddini aştığı da aşikârdır.
Sayın Kültür ve Turizm Müdürümüzün göreve geldiğinden beri asli görevi içinde hangi turizm fuarına katıldığını öğrenmek istiyoruz. Kentimizin hangi ulusal ve uluslararası tanıtım faaliyetine katkı sunduğunu merak ediyoruz. Ülkemizin en önemli turizm kentinde Turizm Enformasyon bürosunda neden tek bir güncel broşür ve şehir haritası bulunmadığını merak ediyoruz. Yine bu büroda çalışan personelin kaç yabancı dil bildiğini öğrenmek istiyoruz. Pandemi sürecinde turizm sektörünün yaşadığı sıkıntılarda neden tek bir açıklamasının olmadığını bilmek istiyoruz. Dünyada kruvaziyer sektörü tekrar canlanmışken Akdenizin ve Ülkemizin en önemli kruvaziyer limanına 2 yıldır tek bir yolcu gemisi gelmemesi hakkında ne düşündüğünü ve bu konuda nasıl bir kriz yönetimi planladığını öğrenmek istiyoruz. Kısaca bahsettiği gibi inşaa ettikleri itibarı biz göremiyoruz.
İl Kültür ve Turizm müdürü Umut Tuncer'e siyaset yapmak istiyorsa bu işin bürokrat kimliği ile yapılmayacağını, Aydın İlinin ve Kuşadası ilçesinin pandemi ile mücadelede ülkenin en başarılı yerel yönetimleri seçildiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz.