Aydın Valiliği tarafından düzenlenen Devir Tasfiye Komisyonu toplantısında çarpıcı bir diyalog yaşandığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, bir süredir kulislerde MHP’den Aydın Milletvekili olmak için girişimlerde bulunduğu konuşulan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer’in toplantı esnasında siyasi bir dil kullandığı öğrenildi. Aynı zamanda devlet memuru olan ve 657 sayılı kanuna tabi olan Tuncer’in siyasi söylemlerde bulunmasına Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Evrim Karakoz dur dedi.

Karakoz tarafından siyaset yapmaması konusunda uyarılan Umut Tuncer’in gergin tavırları dikkat çekti. Kendisi de daha önce toplantılara katılmayan Tuncer’in sadece imza atmasına rağmen toplantılara katılmayanlara tepki göstermesi de şaşkınlık yarattı.

Tuncer’in bir sonraki seçimler için görev arayışı içinde olduğunu belirten siyasi kaynaklar, “Müdür bey siyasete atılmak istiyor. Bunun için de bu şekilde söylemler ile dikkat çekme çabası içinde. Belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları siyaset yapabilir, siyasi söylemlerde bulunabilir ancak bir devlet memurunun siyasi söylemlerde bulunması doğru değil” ifadelerini kullandı.

Karakoz “Siyaset yapacaksan çık karşıma”

Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Evrim Karakoz ise toplantıda söylediği sözlerin arkasında olduğunu belirtti. Karakoz “Aydın İl Kültür Müdürümüzün böyle bir toplantıda siyaset yapması doğru değil. Toplantıda söylediğim tüm sözlerin arkasındayım. Eğer ki il kültür müdürü siyaset yapacaksa görevinden ayrılsın, çıksın karşıma siyaset yapalım. Orası devletin kurumu ve siyaset mekanizması değil” ifadelerini kullandı.