AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yaptığı açıklamalara tepkiler devam ediyor. Yazılı bir açıklama yaparak Özmen’i sert sözlerle eleştiren CHP’li Mersin, “Günler birbiri ardına geçiyor ve memleketimiz ne yazık ki son sürat daha kötüye gitmeye devam ediyor. Kendileri bütün ekonomik dertlerden muaf olan AKP yöneticileri, bayram önü bir heves dükkânını açıp da siftah bile yapamayan esnafımızın da hasat ettiği ürünü ile kurbanlık bile alamayan çiftçimizin de derdinden bi haber. Bakın AKP İl Başkanına. İsterdik ki ülkemizin şehrimizin ekonomisine ne kattılar onu anlatsın, vatandaşın derdini nasıl çözecekler onu söylesin, nerde… Esnafımız, işçimiz, emeklimiz kurbanını kesemedikleri için boynu bükük, hüzünlü bir bayram geçiriyorlar. Büyüklerimiz torunlarına bir çift ayakkabı bile alamaz durumdalar. Sen milletin derdine derman olacağına birilerinin kuyruğuna takılmış gidiyorsun” dedi.

‘Takılmış 3-5 müptezelin kuyruğuna’

Ömer Özmen’e yönelik basında yer alabilmek için Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmekten başka yol bulamadığını söyleyen Mersin, “Sayın Özmen Partisi hiçbir icraat yapmadığından dolayı, basında yer alabilmek için, Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmekten başka bir yol bulamıyor. Çünkü Özlem Çerçioğlu’nun adı geçmese yapacağı hiçbir açıklamanın dikkate değer bir tarafının olmadığını kendisi de biliyor. Takılmış 3-5 müptezelin kuyruğuna onların aklı ile açıklama yapıyor, siyaset yapıyor. Sayın Özmen vatandaşımıza bir şey anlatacaksan hasat zamanı devam eden ve toplamda 1 milyon 550 bin ton buğday ve arpa ithalatı ihalesi yapan Toprak Mahsulleri Ofisini anlat. Çiftçimizin ocağına incir ağacı diken Toprak Mahsulleri Ofisinin nasıl çiftçi dostu olduğunu izah et! Ama çiftçinin gözünün içine baka baka yap bunu” dedi.

‘Azıcık beytülmal hassasiyetin varsa’

EDS ihalesi öncesi AK Partili isimlerin ihaleyi alan firmayı ziyaretini hatırlatan CHP’li Mersin, “Şu daha evvel de dile getirdiğimiz trafik cezası garantili EDS ihalesini alan firmayı ihaleden önce ziyaret eden AKP’lileri anlat. AKP’li belediyelerinizin maharetlerini konuş. Ya da daha yeni ortaya çıkan iddiaya göre Partinizin Ceylanpınar Belediyesi’nde 1,2 milyonluk malzeme alımı imzalarının sahte oluşunun, 5,9 milyon TL ödenen ve hiç alınmayan benzinin hesabını ver. Azıcık beytülmal hassasiyetin varsa” dedi.

CHP’li Mersin açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Çerçioğlu tüm gücüyle çalışıyor. Aydın’a en iyi şekilde hizmet veriyor, tüyü bitmemiş yetimin hakkını hiç kimseye yedirmiyor. Dürüst ve şeffaf bir şekilde tüm vatandaşların gözü önünde 12 yıldır görevini yerine getiriyor.
Bak Özmen, durmadan alt geçit üst geçit diye sayıklıyorsun. Senin Karayolları Genel Müdürlüğünün “Aydın İlinde altgeçit ihtiyacı yoktur.” diyen resmi yazısından bile haberin yok. Sen ve milletvekillerin Sayın Başkanı seçildiğinde tebrik bile edemediniz. Bu güne kadar hep dışarıdan gazel okudunuz. Sizin gündeminizde ne aş, ne iş, ne memleket yok. Bizim Başkanımız her zaman fakir fukara, garip gurabanın yanındayken sizler sırça köşklerinizden sadece laf üretiyorsunuz. Biraz insanların arasına karışın, esnafımızın, köylümüzün yanına gidin. Ama yapamazsınız. Tek yapabildiğiniz her zaman vatandaşının yanında olan, onların dertlerine çözüm üreten gece gündüz çalışan Belediyemizi eleştirmek.
Bizlerin İlimizde AKP’den beklediğimiz şehrimize hizmet etmeleri, taş üstüne taş koymaları, şu zor zamanlarda bari şahsi ikballerini değil şehrimizi, memleketimizi, insanımızı, entübe ettikleri esnafı, işsiz bırakılan kardeşlerimizi düşünmeleri.
Değerli Aydınlılar, bu vesile ile Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.