Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Gürbilek, “Siyasi muhalefet ciddiyet isteyen bir yapıdır. Başarılı ve kabul edilebilir bir muhalefet öngörü ister vizyon ister. Ancak tüm vizyonu kapı kapı dolaştığı siyasi partilerin tabelaları ile sınırlı olanlarda ne siyasi platform da nede kamuoyu nezdinde itibar bulmuyor. Geçmiş dönemlerde meclis üyeliği yaparken sadece kendi menfaatlerinin kavgasını verenlerin, şehrin sorunlarına çözüm aramayanların, şimdi kalkıp belediyecilik dersi vermeye yeltenmesi kamuoyu nezdinde traji komik bir tiyatro repliğinden öteye geçmiyor” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’nin hizmetlerini aktaran Gürbilek, “Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyemiz tarafından son iki yılda kent merkezinde gerçekleştirilen hizmetler ile 30 yılın birikmiş sorunları tek tek çözüme kavuşturulmaktadır.  ASKİ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Kuşadası’ndaki içme suyu ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Kirazlı Mahallesi İçme Suyu İsale hattı ile 20 km’lik içme suyu hattı yapımı gerçekleştirilmiştir. Yapılan çalışma toplamda 19,7 milyon TL mal olmuştur. Yapılan bu çalışma ile 50-60 yıl önce yapılan yüksek miktarda kayıp kaçak olan Asbest isale hattı devre dışı kalmış ve içme suyu hattı tamamen polietilen boru ile yenilenerek ilçemize daha fazla miktarda içme suyu temin edilmiştir. 1.Etap kısmı 14 Temmuz 2021 tarihinde yapılan bağlantı çalışmaları ile devreye alınmıştır. Bu projeyle ile Kuşadası'na kesintisiz içme suyu sağlayan bir altyapı ile kalıcı bir çözüm üretmiş olacaktır. Davutlar ve Güzelçamlı mahalleleri yapılan çalışmalarla modern bir altyapıya kavuşmuş olacak. Toplamda 1. Ve 2. Etap çalışmaları ile 188 km kanalizasyon alt yapısı ve 77 milyon TL lik bir yatırım gerçekleşmiş olacaktır” dedi.

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin de Kuşadası’nın uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu belirten Gürbilek, “Kuşadası’nda yükselen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisi ilçenin bu alanda ihtiyacını uzun yıllar karşılayacaktır. Yaz aylarında turizm sebebiyle artan nüfusa göre hizmet verecek olan tesis, kış aylarındaki azalan nüfusa göre kapasitesini ayarlayacak bir şekilde çalışacaktır. Kuşadası ileri biyolojik atık su arıtma tesisi 1. Kademesi günlük 89.794 m3 atık suyu arıtacak kapasitede  hizmet verecektir. Tesisin 2. Kademesinin ileriki yıllarda artan nüfus ihtiyacına göre günlük 125.548 m3 atık su arıtma kapasitesine ulaşacaktır. Tesisin 1. Kademesi 1950 lt/sn debi ile 2. Kademesi ise 2600 lt/sn debi ile atık su arıtarak hizmet verecektir. Azot fosfor giderimi de yapılan tesisi 63 milyon tl mal olmuştur” dedi.

CHP’li Gürbilek açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Vizyonu olmayanların hayalini bile kuramadığı hizmetler tek tek yerine getiriliyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi işbirliğinden hizmet sağanağı yaşanıyor.