Başkan Özcan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Pandemi koşullarında aylardır, canlarını dişlerine takarak, eşlerinden, çoluklarından çocuklarından ayrı çalışan, çoluğuna çocuğuna hasret kalan, bu süreçte onlarca şehit veren sağlık çalışanlarımızı, elimizin üzerinde değil, başımızın üzerinde taşısak azdır.
Ama bizler bütün bir ülke olarak böyle düşünürken, kutsal mesleklerini ifa ederken canlarını tehlikeye atan milyonlarca sağlık emekçisinin katlandığı çileyi düşünürken bile duygulanıyorken, AKP hükümeti ne yaptı biliyor musunuz?
Görev gereği, başka birimlerde görevlendirilmiş sağlık çalışanlarına binlerce lirayı bulan borçlar çıkardı.
Bu kadarı ancak kara mizah dergilerinde olur kabilinden bir uygulama daha ve tabi ki yapımda, yönetimde yine AKP hükümeti.
Ne istiyorsunuz sağlık çalışanlarımızdan, bu uğurda canlarını mı vermeleri gerekiyordu? Evet onu da verdiler.
Aylarca evlerine gitmeden çalışmaları mı gerekiyordu? Evet kimisi aylarca çocuğunun kokusuna hasret kaldı. Zaten tüm kamu çalışanları gibi ellerine avuçlarına gelen maaşları kuşa dönmüş bu insanlara çalışmalarına rağmen borç çıkarmakta nedir? Hani Söke menşeli sağlık kökenli milletvekili var ya AKP’nin, belki cevap verir diye söylüyorum.
AKP hükümeti artık tüm beceriksizliğin üzerine akli melekelerini de yitirmiştir, şuurunu da kaybetmiştir.
Evet şurada iktidardan kalkıp, siyaset çöplüğüne gitmelerine, vatandaşın sandıkta sillesini yemelerine az kaldı. Ancak Allah bu millete sandık gününe kadar Eyüp sabrı versin, dayanma gücü versin!