Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Sedat Peker’in videolarına yorum yapan gazeteci İrfan Aydın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Bursa Orhangazi’de yerel internet sitesinin genel yayın yönetmeni olan İrfan Aydın hakkında, Sedat Peker’in yayınladığı videoları yorumlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu’ya hakaret ettiği yönünde ihbar yapıldı.

İhbarın ardından videoları inceleyen ve hakaret tespit eden İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aydın’ı iş yerinde gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek olan Aydın’ın, 2019 yılında Sedat Peker’i hedef alan açıklamalar yaptıktan sonra evinin önünde silahla 4 el ateş edilmesi sonucu yaralandığı ortaya çıktı. 

“ÖZEL EKİP İLE GÖZALTINA ALINDI”

Aydın’ın, gözaltına alınmasına ilişkin imtiyaz sahibi olduğu haber sitesi Facebook hesabından açıklama yaptı. Açıklamada “Gazetemizin genel yayın yönetmeni Sayın İrfan Aydın Süleyman Soylu’ya milyonlarca Türk milletini çocuk p.rnosunu izlemekle itham etmek, çocuk p.rnosunu meşru gösterip özendirmek ve kumpasa zemin hazırlamaktan dolayı açtığı dava dolayısı ile bugün Ankara’dan gelen özel bir ekip tarafından gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna duyurulur” ifadeleri yer aldı. 

NE OLMUŞTU?

Bursa’da 3. Göz isimli gazetenin sahibi olan İrfan Aydın, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’i hedef alan videolarının ardından 2019’da evinin önünde bacaklarından 4 kurşunla vurulmuştu.

Peker’in yurt dışına kaçtıktan sonra bile yayınladığı videolarda hedef aldığı gazeteci, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk oldu. İrfan Aydın, Peker’in şimdi çektiği videolardan kullandığı “Bir tripoda ve kameraya yenileceksiniz” sloganını aslında geçtiğimiz yıllarda kendisinin onun için kullandığını söyledi: 

'KIRIK TELEFONLA YENECEĞİM'

“Ben Peker’i hedef alan videolarımı bir telefonla çekiyordum. Sonra Sedat Peker bana cevap vermek için çektiği bir videoda ‘Dandik bir telefonla yayın yapıyor, bunu vurmuşlar her yerde de benim vurdurduğumu söylüyor.

Ben yapsam işimi tam yapardım’ ifadesini kullanıyordu. Ben de sonraki videolarımda hep o kırık telefonla onu yeneceğimi söyledim. Orada dandik telefon dediği için ben de, ''sizi bu kırık telefonla yeneceğim ve bir kırık telefona yenileceksiniz'' diyordum. Sonunda da o kırık telefonu emekliye ayırdık. 3 kamerayla yayın yapmaya başladık.”