Haber Aydın’a Google News'te abone olun

AKP’li vekillerin Sedat Peker’in iddiaları sonrası “Halkın yüzüne bakamıyoruz” dedikleri iddia edildi.

Günboyu'nun kulis haberine göre; Çarşamba günü AKP meclis grubunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 saat 15 dakika süren toplantının tamamını CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ayırınca ekonomiye değinecek zaman kalmadı.

TBMM kulislerinde AKP milletvekillerinin; "Kılıçdaroğlu’nun sahalara inmesine gerek olmadığını, reklamını kendilerinin yaptığını" konuştular.

Milletvekilleri ayrıca Sedat Peker'in iddialarının dış güçlerle ne ilgisi var, adamın ifşa ettiği kişilerin hâkim karşısına çıkmamalarını da eleştirerek; "Hâkim karşını bir çıksınlar da görelim iç

 Düşman mı dış düşman mı?"

Görünen o ki, Erdoğan'ın grup konuşması milletvekillerini pek tatmin etmemiş.

Kulislerde bir başka sıkıntı da polisin gazetecilere ve emeklilere orantısız güç kullanmaları, emeklileri ve gazetecileri polisin darp etmesi.

Milletvekilleri: "Sahaya inin diyorlar ama sahada hiç bir şey eskisi gibi değil. Halk işsizlik ve ekonomi üzerinden bizi eleştiriyor. Verecek cevap bulamıyoruz. Bu sorulara klasik cevaplar verip yaptıklarımızı anlatsak da nafile.

Vatandaşlar; 19 yıldır iktidardasınız verilen sözler yerine getirilmedi, biz size güvenip oy verdik" diye tepkiler üzerine sahaya inemiyoruz.

Ayrıca Sedat Peker'in iddiaları da hakta özellikle gençler arasında çok konuşuluyor. Ve bizden bu konularda cevap bekliyorlar. Biz bu konulara giremiyoruz. Çünkü bu konulara girmeyin diye talimat verildi.

Dün akşam AKP Ağrı milletvekili Ekrem Çelebi’nin oğlunun düğününde de konu aynı.

Milletvekillerinin yüzü asık 2’şer 3’er grup halinde bir kenarda konuştukları konu Peker iddiaları.

Bu konuyla ilgili konuşma yasağı var ama milletvekilleri birbirlerine şöyle diyor.

Kardeşim iyi de vatandaş soruyor ne cevap verelim.

Halkın yüzüne bakamıyoruz.

Ne savcılardan bir açıklama var ne de ifadeye çağrılan kimse ne diyelim vatandaşa.

Sokağa inmek halkla beraber olmak kolay ama cevabını veremediğimiz soru çok.

İşte AKP içindeki rahatsızlık artık su yüzüne çıkıyor.