Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Dinç, “Başta 26-27 Haziran tarihlerinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na(YKS) girecek olan 2.500.000 genç arkadaşıma başarılar diliyorum. AKP iktidarı boyunca deneme tahtasına dönen sınav sistemlerine, derdi Eğitim olmayan, eğitim politikalarını Yap-Boz’a dönüştüren Milli Eğitim Bakanlarına rağmen genç arkadaşlarımız güzel bir gelecek için ter dökecekler. Umuyor ve diliyorum ki her biri gönlünden geçen, başarılı sonuçlar elde ederler. Buradan yarın YKS’ye girecek olan arkadaşlarıma Z Kuşağı’na sesleniyorum. Sizler iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü kazanmak için 12 yıllık eğitim sürecinizin ardından sınava girecekken AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan bir kararla Türkiye ile Katar arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan “Askeri Sağlık Alanı’nda Eğitim ve İşbirliği” protokolü Erdoğan’ın onayı sonrasında yürürlüğe girdi” dedi.

Katarlı gençlere getirilen sınavsız geçiş hakkını da eleştiren Başkan Dinç, “Söz konusu anlaşmaya göre, Katarlı gençler sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, hemşirelik ve eczacılık alanlarında eğitim alabilecek. Ayrıca söz konusu anlaşmaya göre, Katarlılar Türkiye’de hastane kurabilecek ve işletebilecek. Yani Genç arkadaşlarım Türkiye Cumhuriyetinin gençleri güzel bir gelecek için yıllarca dirsek çürütüp alınteri dökerken, Katar’lı gençler ülkemize gelip sınava girmeden Tıp Fakültesi okuyacak, Diş Hekimliği Fakültesi’ne kaydolacak. Bizler bu ülkenin gençleri olarak kendi genç evlatlarına türlü zorluklar yaşatan, sınav stresi ile üstümüze gelen ama Katar’lı gençlere en iyi üniversite bölümlerini sınavsız hale getiren bu anlaşmayı kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Dinç’in açıklamasının devamı şu şekilde:

Haftasonu sınava girecek yüzbinlerce genç arkadaşıma sesleniyorum. Önce çok başarılı bir sınav geçirmenizi diliyorum. Ardından sizi pandemi sürecinde türlü zorluklar barındıran vasat bir Online Eğitim’e mahkum bırakan, sınav sistemini 3 yılda bir alt üst eden ve sizi işsizliğe geleceksizliğe sevk eden bu iktidarı ilk seçimde oylarımızla alaşağı edelim. İşsizliğin geleceksizliğin olmadığı, Gençlerin başarılı üniversitelerde kaliteli eğitim alabildiği, özgürlüklerin kısıtlanmadığı bir ülkeyi hep birlikte yaratalım.
Başarılar Z KUŞAĞI.!!