Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında son durumun değerlendirileceği Kabine Toplantısı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun programı gerekçe gösterilerek ertelendi. 

Vatandaşların gözü kulağı Haziran sonu ve Temmuz ayı için alınacak normalleşme kararlarına odaklandı. 

Haziran sonunda yasakların gevşetileceği ve önümüzdeki aylarda kapalı mekanlara giriş için korona virüs aşısı olmak ya da korona virüs hastalığı geçirmek şeklinde kriterlerin getirileceği yönündeki söylentileri Odatv araştırdı. 

Odatv'den Uğur Can Biçer'in ulaştığı Sağlık Bakanlığı kaynakları söylentilerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. 

SÖYLENTİLER DOĞRU DEĞİL 

Bakanlık kaynakları, bu tür kararların günler öncesinden ya da aylar öncesinden net olarak ortaya konamayacağını, önce bilim kurulu toplantısının yapıldığını, ardından sayılar, vakalar vesaire konuşulduğunu, verilerin istatistiklerinin çıkarıldığını, durum analizinin yapıldığını, eldeki aşıların ya da aşılananların sayısının ve pik yapan şehirlerin değerlendirildiğini belirttiler. 

Söylentilerin doğru olmadığını kaydeden Bakanlık yetkilileri Temmuz ayıyla ilgili hiçbir şey söyleyemeyeceklerini çünkü bir karara bağlamadıklarını, tek gündemlerinin aşı olduğunu ifade ettiler. 

HAFTAYA 45 YAŞ 

Bugün 45 yaş ve üstüne getirilen aşılamanın haftaya Pazartesi'den itibaren 40 yaş ve üstüne getirileceği belirtildi. 

BİLİM KURULU ÜYESİ'NDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Bilim Kurulu Üyesi Akın Kaya söylentilerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Haziran ayı sonunda yasakların gevşetileceği ve Pazar gününün tamamen kaldırılacağı iddialarıyla ilgili Kaya, Bakan Fahrettin Koca'nın her şeyi resmi olarak açıklamak için hazırlık yaptığını ve sadece aşılamaya odaklandıklarını kaydetti. 

HERKESİN AŞI YAPTIRMASINI İSTİYORUZ

"Mümkün olduğunca çok fazla aşı yapmak istiyoruz. Aşı merkezlerini organize ediyoruz. Herkesin de aşı yaptırmasını istiyoruz. Ana maddemiz açmak değil aşı olsun" diyen Kaya," Haftalık vaka sayılarına göre planlanıyor. Sizler de aşıya odaklanın. Aşılar çok yapılabilirse bu ay önümüzdeki ay daha rahat edebiliriz." ifadelerini kullandı. 

KAPALI MEKANLARA AŞI KARTI UYGULAMASI OLACAK MI 

Kapalı mekanlar ya da alışveriş merkezlerine aşı kimliğiyle girilmesi konusunda herhangi bir çalışmanız var mı sorusuna Kaya şöyle yanıt verdi: 

"Onlarla ilgili özel bir çalışmamız yok. 

Ana ilgimiz tamamen aşılama üzerine."