Açılışın ardından minik öğrencilerle bir araya gelen Başkan Çerçioğlu, öğrencilerle tek tek ilgilenerek sohbet etti. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Çerçioğlu, Uçan Balon Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılmasıyla fırsat eşitliğini sağlamak konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Başkan Çerçioğlu, “Eğer biz gelecek nesillerimize önem veriyorsak, bence en önemlisi gelecek nesillerimiz ve çocuklarımız. Bundan dolayı da özellikle dezavantajlı bölgelerde, tüm belediye başkanlarımız bu şekilde çocuk gelişim merkezi açmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz de buradan yola çıkarak bu merkezimizi açtık” dedi.

İkinci çocuk gelişim merkezi müjdesi

Açılan çocuk gelişim merkezleri ile hem eğitimde fırsat eşitliği hem de istihdam yarattıklarını söyleyen Başkan Çerçioğlu, “Konuşmamda da ifade ettiğim gibi, ikincisi de hazır. Sayın Genel Başkanımız da özellikle belediye başkanlarımıza söylüyor. Eğitimde fırsat eşitliğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten zengin aileler çocuklarını en iyi kreşlere gönderebiliyor, en iyi eğitim alacakları yerlere gönderebiliyor. Hiç sorun yok, Allah daha çok versin. Bizim için önemli olan maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının da en iyi okullardan bile daha iyi eğitim vermek gerekiyor. Burada iş belediye başkanlarına düşüyor. Bir anne olarak da özellikle kadın belediye başkanlarına önemli bir görev düştüğünü düşünüyorum. Buradan yola çıkarak biz de yarınlarımız, geleceğimiz, çocuklara profesyonel okul öncesi eğitmenlerimiz mevcut burada. Böyle bir eğitim merkezi açıldı. Gerçekten bugün gençlerimizde de çok ciddi şekilde işsizlik var. Hem böylece istihdam da sağlamış olduk. Sadece öğretmenlik değil, burada birçok çalışan var. Tabi ki en önemlisi çocuklarımıza bir hayat hazırlamak amacımız” dedi.

Kültür merkezleri 1 Temmuz’dan sonra açılıyor

Kültür merkezleriyle ilgili de bilgi aktaran Başkan Çerçioğlu şu ifadeleri kullandı:
Bizim 27 tane kültür merkezimiz var. Kültür merkezlerimizde aklınıza gelen tüm sosyal etkinliklerimiz mevcut zaten. Yine orada da dezavantajlı bölgelerimizde kültür merkezlerimizi açtık. Zengin ailenin çocuğu gitar kursu aldırabilir, keman, yüzme neye becerisi varsa. Ama maalesef ekonomik şartlardan dolayı her aile çocuğuna bu imkanı sağlayamıyor. İşte biz belediye olarak bu imkanları sağlıyoruz. Çocuğumuzun yeteneği gitarsa, futbolsa, yüzmeyse bizim eğitmenlerimiz o yönde çocuklarımıza destek oluyor. Fırsat eşitliğini sağlıyoruz. Okulda öğretmenlerimizin gösterdiği derslerin tekrarı yapılıyor.
Bu pandemiden dolayı kurumlarımız kapandı. 1 Temmuz’dan sonra kültür merkezlerimiz açılacak. Bizim için önemli olan, zaten altyapı, üstyapı, ASKİ yoğun çalışıyoruz. Bana sorarsanız ben buradan mutlu oluyorum, tüm yorgunluğumu unutuyorum.

’20 yıldır bu konuda hiçbir şey yapamayanlar utansın’

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un geçtiğimiz günlerde otizm merkeziyle ilgili yaptığı açıklamalarının hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Çerçioğlu, “Çok talihsiz bir açıklama. Umarım siz yanlış biliyorsunuzdur. Eğer yanlış bilmiyorsanız gerçekten çok üzüldüm. Bir makaleden okudum, otizm bugün dünyada ve Türkiye’de şuan da 58 çocuktan bir tanesi otizmli doğuyor. Otizm bir hastalık değildir arkadaşlar. Otizm bir iletişim bozukluğudur. Otizmin tek tedavisi eğitimdir. İlaçla tedavisi yoktur. Haftada en az 35 eğitim aldırmak zorundasınız. Bu eğitimi aldırırsanız çocuklarımızın otizmden çıkma ihtimali çok yüksek. Otizmli çocukların yüzde 10’u da iyi bir eğitim aldıktan sonra çok zeki olabiliyorlar” dedi.

Otizmli çocuğu olan ailelerin endişeye kapılmaması gerektiğini ve Büyükşehir Belediyesi’nin kadrosunun desteğe hazır olduğunu söyleyen Başkan Çerçioğlu, “Amerika’da silikon vadisinde çalışan mühendislerin yüzde 50’si otizmli. Keşke tüm kurum ve kuruluşlar bu konunun üzerine ciddi anlamda eğilseler ve otizm merkezleri açılsa. Ben sadece bunu söylemek istiyorum. Eğer bu söylem doğruysa gerçekten çok üzüldüm. Otizm merkezimizde şu anda 60 öğrencimiz var. Hızla devam ediyor. Otizmli ailelerden şöyle bir istek geldi; bizim o açtığımız birinci yer 6 yaşından küçük çocuklara, 6 yaşından büyük otizmli çocuğu ailelerin bizden talebi oldu. 10 gün sonra da 6 yaş 7 yaş üstü çocuklarımızın eğitim alabileceği bir merkezi açıyoruz. Bunun da özelliği spor. Yine ben söylemiyorum, bu işin uzmanları diyor ki, spor yüzde 30’unu hallettiğini söylüyorlar. Önemli olan otizmin farkında olmak gerekiyor. Ailelerimiz endişeye kapılmasın, bizim çok ciddi bir kadromuz var. Bu durumda olan çocuğumuz varsa biz elimizden gelen desteği sağlarız. Hiç İzmir’e, Denizli’ye gitmelerine gerek yok. Aydın’da yok deniliyorsa, 20 yıldır bu konuda hiçbir şey yapmayanlar utansın” şeklinde konuştu.