Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Girne Mahallesi’nde 3-4-5-6 yaş çocuklara yönelik Uçan Balon Çocuk Gelişim Merkezi hizmete açıldı. 4 sınıf oluşturulan merkezde dezavantajlı ailelerin çocuklarının eğitim ve öğretimine öncelik verilecek. Maddi durumu iyi olmayan ailelerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Merkezin fiyat tarifesi ise Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından belirlendi.

Başkan Çerçioğlu açılışta ilçelere de müjdeyi verdi

Törende bir konuşma yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Hepinizin bildiği gibi, Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyeciliği en iyi sergileyen belediyelerden bir tanesiyiz. Her belediye, altyapı, üstyapı, bina yapıyor. Bunlar bizim asli görevimiz. Millet İttifakı belediyelerimize çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir’in çalışmalarına hep destek oldular. El birliği ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Aydın halkına yerel seçimlerde verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Tıkır tıkır çalışmaya devam ediyoruz. Bugün burada geleceğimiz olan çocuklarımıza Uçan Balon kreşimizi açıyoruz. 3-4-5 ve 6 yaş çocuklarımız için 4 sınıf oluşturduk. Bu birincisi. İkincisi de Aydın Tekstil’de. İlçe belediyelerimizde de gerçekleştireceğiz. Bazı ilçe belediyelerimiz yerlerini tespit etti, meclis kararları alındı. En kısa sürede onları da hizmete alacağız” dedi.

‘Özellikle dezavantajlı ailelerin çocukları’

Maddi durumu iyi olmayan ailelerden ücret alınmayacağını belirten Başkan Çerçioğlu, “Özellikle dezavantajlı ailelerin çocuklarına fırsat eşitliğini sağlamak istiyoruz. Eğer ailelerimizin maddi durumu uygun değilse ücret talep etmiyoruz. Maddi durumlarına göre meclisimiz rakamlarını belirledi. Burada yapacağımız çalışmaların çocuklarımızın fiziki, ruhsal gelişimlerine çok katkı sağlayacağı inancındayız. Onları yarınlara atacakları ilk adımlarda profesyonel öğretmenlerimiz destek olacak. Nasıl ki, Selanik’ten doğan güneş Türkiye’yi aydınlattıysa buradaki öğrencilerimiz de Ulu Önderimizin göstermiş aydınlık yolda ilerleyecektir. Hepimizin umudu yüksek olsun, hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Güzel günler çok yakında olacağını umut ediyoruz. Yeter ki birbirimize daha fazla kenetlenelim. Bizler bu düşüncedeyiz. Emeği geçen tüm bürokrat arkadaşlarımıza, meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış törenine, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Büyükşehir Belediyesi Bürokratları, Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi