Kuşadası’nda kaymakamlık çalışanlarının tamamının aşılanması kurumlar arası gerginliğe neden oldu. Vatandaşla devamlı iç içe ve temas halindeki Kuşadası Belediyesi çalışanların, kendilerinin de öncelik sırasına alınması gerektiğini belirterek aşıda ayrımcılık yapıldığını söyledi. Öncelikle belediye personelinin aşılanması gerektiğini savunan çalışanlar, kurumlar arası ayrımcılığa isyan etti.

‘Biz neden aşıdan faydalanamıyoruz?’

İsmini vermek istemeyen bir belediye çalışanı, çeşitli departmanlarda çalışan insanların vatandaşlarla yoğun temasta bulunduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

Aşıdaki bu ayrımcılığı kınıyoruz. Belediyede sadece sokakta görev yapan zabıta arkadaşlarımız aşılandı. Biz de kamu görevi yapıyoruz, insanlarla temas halindeyiz. Bazı çalışma arkadaşlarımız dükkan dükkan, ev ev, mahalle mahalle dolaşarak insanlarla birebir çalışıyor. Bu arkadaşlarımızdan biri korona yakalanırsa bunun hesabını kim verecek? Kuşadası Belediyesi olarak bizler kamu personeli olarak görünmüyor muyuz? Biz neden aşıdan faydalanamıyoruz? Bu aşı ayrımcılığın ortadan kalkmasını istiyoruz"

‘Çocuklarımız var’

Bir diğer Kuşadası belediye çalışanı ise tepkisini şöyle dile getirdi:

Bizler Kuşadası Belediye'nin hem içeride hem de sokaktaki yüzüyüz. Görevimiz gereği vatandaşla irtibat ve temas halindeyiz. Bazı arkadaşlarımız görevi başındayken Koronaya yakalandı. Ailelerimiz var, çocuklarımız var.  Onları korumak ve kollamak için bizimde aşılanmamız lazım. Aşı hakkımızı kullanmak istiyoruz