Kuşadası Belediyesi’nin Tarihi Kervansaray’da gerçekleştirdiği haziran ayı olağan meclis toplantısından pandemi nedeniyle uzun süredir kepenkleri kapalı olan esnaf için 3’üncü destek paketi çıktı. Toplantıda, pandemi nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan esnaftan 6 aylık katı atık bedeli almama ve tüm işyerleri için işgaliye bedellerinde yüzde 50 indirime gidilmesi kararı alındı. Kuşadası Belediyesi, geçtiğimiz yıl da belediye kiracısı esnafın 3 milyon 183 bin TL’lik kira ve ecri misil borcunu silmişti.

Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan: Ömer Günel’e ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ederim

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel öncülüğünde alınan karar, meslek odaları ve esnaf dernekleri tarafından da sevinçle karşılandı. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı (KUTO) Serdar Akdoğan, sosyal medya üzerinden bir mesaj yayımlayarak Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür etti.

Esnaf Çalışanları Yardımlaşma Derneği Başkanı ‘dernek’ adına yapılan açıklamayı yalanlamaya kalktı

Esnafı sevindiren karar sonrası bir teşekkür de Esnaf Çalışanları Yardımlaşma Derneği’nden geldi. Belediye Meclis Toplantısı’nda dernek adına Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür konuşması yapıldı. Meclis Toplantısı’nda ilgili yardımlarla ilgili gündem maddesi olduğu için ‘müşterim var’ bahanesiyle katılmayan dernek başkanı Salih Çetin’in yerine Başkan Yardımcısı tarafından okunan teşekkür metni kameralar tarafından da an be an kaydedildi.

Ardından anlamsız bir şekilde Kuşadası Esnaf Odası tarafından finanse edildiği iddia edilen ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir siteye açıklama yapan Salih Çetin, kendisinin teşekkür açıklamasından haberi olmadığını öne sürdü.

Çetin’in haberi ve onayı olmasına rağmen yaptığı ilginç açıklama esnaf arasında da şaşkınlığa neden oldu.