Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, aynı gazetenin yazarı Mahmut Övür’ün gündeme getirdiği Aslı Baykal’ın parti kuracağına yönelik iddialarla ilgili çok sert bir yazı kaleme aldı.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, iki gün önce, "İkinci Baykal sahaya iniyor" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Övür yazısında, "Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal artık sahaya iniyor. Aslı Baykal'ın bu noktaya gelişinde kuşkusuz Kılıçdaroğlu yönetiminin son dönemde giderek netleşen yerli ve küresel 'dostlar' siyasetinin katkısı büyük" ifadelerini kullanmıştı.

Aslı Baykal ise Övür'ün yazısının ardından, "Hepimiz, bölünmenin, parçalanmanın; ülkemize, demokrasimize, Cumhuriyet ve Atatürk ideallerine zarar vereceğini bilmeliyiz. CHP, birlik ve beraberliğimizin adresidir ve hepimizin özgürce siyaset yapacağı tek çatıdır" açıklamasını yapmıştı.

ENGİN ARDIÇ’TAN ÖVÜR’E SERT SÖZLER: İŞİ GÜCÜ OLMAYANLAR, ZEVZEKLER

Sabah'ın bir diğer yazarı Engin Ardıç, bugünkü yazısında, Övür'ün gündeme taşıdığı Aslı Baykal'ın siyasete giriyor iddiasına değindi.

Övür’ün iddiasıyla ilgili “Ankara'da yaşayıp da başka işi gücü olmayanlar, bir süredir Aslı Baykal'ı tartışıyorlar: Parti mi kuracakmış?” diyen Engin Ardıç, şunları kaydetti:

“Aslı Baykal, Deniz Baykal'ın kızı. Başka bir marifeti? Kamuoyunca bilinmiyor. Ben söyleyeyim: Biyokimya profesörü. "Streptozotosin ile diyabetik sıçanlarda glikasyon ölçümü" gibi çalışmaları var (buyur?)

‘Sahaya iniyormuş’, zevzekler öyle diyorlar.

Babası büyük siyasi başarılara mı imza atmış da şimdi kızından medet umuyorlar? Erdal İnönü fiyaskosundan da akıllanmadılar. Kendini solcu sanan zavallılar, solun manevi lideri İsmet İnönü'nün(!) oğlunu, solun lideri niyetine sahaya sürmüşlerdi...

Yahu bunu Stalin'in oğlu Yakov bile yapmamıştı.

Erdal Bey, Demirel'in sırf Özal'a uyuzluk olsun diye kurduğu koalisyona yamandı ve iktidar ortaklığındaki dört yılını hayran hayran onu seyretmekle geçirdi.”