Haber Aydın’a Google News'te abone olun

AKP Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grubunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya MHP’nin ve Devlet Bahçeli’nin sahip çıkmasına kızdığı öne sürüldü.

Bir AKP milletvekili meclis bahçesinde, “Reis görevden almasına alır da Bahçeli’yi kızdırmak, üzmek istemediği için Soylu’yu görevden almıyor değil alamıyor” dedi.

Süleyman Soylu’nun Habertürk ve TRT televizyonlarında yaptığı açıklamalar ve Efkan Ala, Selami Altınok, Muammer Güleri hedef alan açıklamaları AKP milletvekillerini çok kızdırdı.

Günboyu gazetesinde  yer alan habere göre, AKP milletvekilleri Cumhurbaşkanı'nın bir an önce hükümette revizyon yapması gerektiğini vurguluyor.

Bu arada AKP milletvekilleri ile Cumhurbaşkanı yani AKP genel Başkanı arasında köprü görevi yapması gereken grup başkanı ile başkanvekillerine de AKP grubunun sorunlarını Erdoğan’a yeterince iletmediklerinden şikayet ediyor.

AKP milletvekilleri kulislerde görüşmemiz sırasında Süleyman Soylu’nun kendini AKP’nin üstünde gördüğünü vurgulayarak; bu durumun, tabanda ve teşkilatlarda rahatsızlık yarattığını belirttiler.

Soylunun sıkıştığı anda Bahçeli’ye sığınması da Bahçeli’nin de sürekli Soylu’ya sahip çıkması da AKP meclis grubunda pek hoş karşılanmıyor. 

“Kol kırılır yen içinde kalır” sözüyle Soylu’nun görevden alınması için hareket edilmediğini belirten AKP’li vekiller “bu rahatsızlık yakında gün yüzüne çıkar” diyorlar.