Haber Aydın’a Google News'te abone olun

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kürsüyü bıraktığı sanatçı Burhan Şeşen iktidara seslendi: "Ey bu ülkeyi yönetenler, bir aşk acısı çektiğinizde hiç mi bir şarkım size teselli olmadı..."

Meral Akşener TBMM grup toplantısında kürsüyü Müzik Yorumcuları Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen'e bıraktı.

Şeşen, iktidara seslendi: "Ey bu ülkeyi yönetenler, bir aşk acısı çektiğinizde hiç mi bir şarkım size teselli olmadı..." 

Burhan Şeşen'in konuşmasından satır başları şöyle:

- Biz müzisyenler nedense hep devlet babanın üvey evladı gibi gözüktük. İsteğimiz kademeli normalleşmenin bizim sektörümüze de uygulanmasıydı yoksa bize para verin diye sızlanmak hiçbir müzisyenin tercihi değildir.

- Ey bu ülkeyi yönetenler, bir ayrılık sonrasında ya da bir aşk acısı çektiğine hiç mi bir şarkımız size teselli olmadı, bir ağıta bir bozlakla hiç mi hüzünlenmediniz, bir düğünde hiç mi halay başı olmadınız, dağ başını duman almış marşını da mı okumadınız; müzisyenler gerçekten özel insanlar.

- Ben hala bu yaşında bir şarkıyla dünyayı güzelleştirebileceğime inanıyorum. Çok ütopik ama bizler de sizler gibi her şeyi barış oyluyla uzlaşmayla demokrasi sınırları içerisinde çözmeye çalışıyoruz.

- Gençler yeni bir akım başlattılar, bu sözlerle konuşmamız noktalayacağım, gözünü yumma müziğe sahip çık, gözünü yumma sahneye sahip çık.