Haber Aydın’a Google News'te abone olun

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu'nun katıldığı bir televizyon programında eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na ilişkin sarf ettiği sözleri değerlendiren Öztrak, ''AK Parti’de herkes, birbirine kumpas kurmuş. Bu ülkenin seçilmiş Başbakanının altından, hem AK Parti Genel Başkanlığı,hem de Başbakanlık koltuğu kumpasla çekilip alınmış, bugünkü İçişleri Bakanı Bu kumpasta rol aldığını açıkça itiraf etti.

Kumpasın diğer aktörleri kim? Damat ve Binali Yıldırım. Kumpası kuran kim? Erdoğan. Saray entrikalarıyla milli iradeye darbe nasıl yapılır, bunun kitabını yazmışlar. Bunların gözü dönmüş, mafyaya bile bazı roller verilmiş.  Çalma kapıyı, çalarlar kapını'' diye konuştu. 

''ÇALMA KAPIYI ÇALARLAR KAPIYI''

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin de konuşan Öztrak, ''Bir organize suç örgütü elebaşı, bir aydır tefrika halinde, beraber yol yürüdüğü eski yol arkadaşlarını ve bir takım kirli ilişkileri deşifre ediyor'' diye konuştu. 

AKP'nin suç örgütleri ile iç içe olduğunu belirten Öztrak, Peker'in AKP'li isimleri hedef almasını, ''Çalma kapıyı, çalarla kapıyı'' sözleri ile değerlendirdi. 

Öztrak şöyle konuştu:

''Normal işleyen bir demokraside,kirlenmiş bir üyesi varsa, onu Yüce Divan önüne çıkarırdı. Yargı, yargı gibi davranır, Soruşturmasını yürütür, hâkimler de son sözünü söylerdi. Siyasetin ve yargının çabasını gören millet de “Şeriatın kestiği parmak acımaz” derdi.

Erdoğan yaşananlardan 20 gün sonra konuştu. Erdoğan, TBMM'nin önünü bir kez daha tıkadı, milli iradeden tekrar kaçtı. Mafya iddialarının araştırılması için verilen önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.''

''BU REZALET KOLAY KOLAY TEMİZLENMEZ''

KKTC'nin iddialar sonucunda Kutu Adalı cinayetini araştırmaya başladığını hatırlatan Öztrak, ''Yavru Vatan Kıbrıs, bizdeki bu olayların kendini alakadar eden kısmının soruşturmasını Kendi Meclisinde yapmaya hazırlanıyor. KKTC Parlamentosu, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili son iddiaları araştırmak için, oy birliğiyle bir Araştırma Komitesi kurdu. Dikkat edin bu soruşturmanın ardından mafya dedikleriniz, Suç örgütü lideri dedikleriniz, İstihbarat elemanı çıkmasın. Bu rezalet kolay kolay temizlenmez'' ifadelerini kullandı.