Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sessizliğini dün bozdu. Erdoğan'ın uzun süren sessizliği sonrası bugün hangi köşe yazarları neler yazdı.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in iddiaları karşısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sessizliğini dün bozdu. 

TOPLAM 25 GÜN OLDU

Peker'in 2 Mayıs'taki ilk videosunun ardından 25 gün geçerken Erdoğan dünkü grup toplantısında "Sözde babaların racon kestiği Türkiye geride kaldı” diye konuştu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Hedef büyük Türkiye. Suç örgütleriyle mücadelesinde yanında olacağız. Arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik saldırılara müsaade etmeyeceğiz" ifadeleriyle destek çıktı. 

BAHÇELİ DESTEK VERDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin salı günkü grup toplantısında "Bu meselede tarafsız kalmak, köhne köhne tribünde oturup üç maymunu oynamak Türkiye'ye kast etmek için kullanılan ve kiralanan çevrelere destek vermektir" tepkisi ve Erdoğan'ın dünkü çıkışıyla sessizliğe gömülen gazeteciler de ortaya çıktı. 

KÖŞELER DE BAŞLADI

Peker'in pazar günkü videosuyla başlayan ve Bakan Soylu'nun Habertürk'teki canlı yayını ile devam eden süreçte bazı isimler sessiz kalırken bazıları ise desteğini Erdoğan'ın tepkisinin ardından ortaya koydu. 

AKP'ye yakın bazı medya kuruluşlarındaki köşe yazılarından bazıları şöyle... 

SABAH'TA KİM NE YAZDI

Sabah yazarı Mehmet Barlas... 

24, 25, 26 Mayıs tarihlerindeki yazılarında Peker'le ilgili tartışmara değinmeyen Barlas bugünkü yazısında ise "Bizdeki son kaset komplosu, hem MHP Genel Başkanı Bahçeli hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından boşluğa itildi. Yani bu kasetle bir şeyler planlandıysa bile, bu planlar havada kaldı ve kasetler sadece gevezelere malzeme oldu. Gerisi laf ü güzaftır" ifadelerini kullandı. 

Sabah yazarı Okan Müderisoğlu...

Erdoğan'ın grup toplantısına işaret ederek net bir çerçeve çizdiğini vurgulayarak tezgahın bozulacağına işaret ederek şunları kalame aldı: 

"Halen organize suç örgütü şüphelisi konumundaki Sedat Peker'in, "İddia, İftira, İtiraf" üçgeninde şekillenen video mesaj serisi dikkatlice analiz edildiğinde... Başlangıçta şahsi nedenler taşıdığı izlenimi veren, giderek siyaseti, hatta devlet dinamiklerini etkileme boyutuna varan nitelik değişimi dikkati çekiyor. Bir nevi gerçeklik algısını hakim kılmaya çabalayan iddia sahibi, aynı zamanda itiraflarda da bulunduğunu gizlemiyor. Hatta dedikodu, duyum ve iftira vasıflı beyanlarını sürdürebiliyor!"

Müderisoğlu, Peker'in hamlelerinin Türkiye'ye yönelik operasyon kanaatini pekiştirdiğini de kaydetti. 

Sabah yazarı Hasan Basri Yalçın...

Cumhur İttifakı'nın güçlü ve bağımsız bir Türkiye inşaa etmeye çalıştığını belirttiği yazısında muhalefetin hükümeti devirme hayallerini "mafya liderine" bağlayan Yalçın da tartışmanın alevlendiği dönemde sessiz kalmayı tercih edenlerden...  Yalçın bugün ise şunları yazdı:
"Hükümeti devirme hayallerini, bir mafya liderinin hükümete yönelik iftiralarına bağlayan muhalefete bakın. Neymiş? Kirli çamaşırlar ortaya dökülecekmiş. Önce AK Parti yıpranacak ve bölünecekmiş. Sonra Cumhur İttifakı karışacakmış. Böylece ülke yönetilemez hale gelecekmiş. Muhalefet de Erdoğan'dan kurtulacakmış. Denize düşen yılana sarılır misali bu tür komplolara sarılmak neresinden bakarsanız bakın küçük düşürücüdür."

Sabah yazarlarının Bakan Soylu'nun ismini ise yazmaması da dikkat çekti. 

TÜRKİYE YAZARLARI...

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur...

Türkiye gazetesi Erdoğan'ın Soylu'ya sahip çıkmasını manşetine taşırken köşe yazarlarının konuya girmediği görüldü. Bugün gazetede yazısı bulunmayan Fuat Uğur dün Erdoğan'ın grup toplantısı sırasında ise şu mesajı verdi: "Şimdi “herkes” konuşabilir." 

YENİ ŞAFAK GAZETESİ

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül... 

Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül Bakan Soylu'yu desteğini güçlü şekilde açıklayanlar arasında yer aldı. Karagül "Erdoğan konuştu, Mafya Operasyonu burada bitti. Gazeteciler, Peker ağzıyla bu ülkede bakan sorguladı" başlıklı yazısında Bakan Soylu'ya destek çıktı ve Soylu'ya soru soran gazetecilere ise tepki gösterdi. 

Karagül şunları kaleme aldı: 

Televizyona çıkan Süleyman Soylu’nun karşısına dikilen gazetecileri izledim. Hepsi; bir mafya liderinin iddia ve iftiralarından hareket ediyor, devletin İçişleri Bakanı’nı sorguluyordu. Mafya üzerinden devleti yargılıyorlardı.

Yeni Şafak yazarı Ali Saydam... 

Erdoğan'ın konuşmasının tarihi olduğunu belirten ve bir süredir beklendiğini kaydeden Saydam "Başaramayacaklar" ifadelerine vurgu yaparak şu mesajları verdi: 

"Bir bütün olarak izlendiğinde anlaşılacağı gibi; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye ve AK Parti iktidarına karşı düzenlenen oyunların, kurulan tezgâhların, döndürülen dolapların arka planını ayrıntılarıyla ortaya koydu. İçişleri Bakanı’na ve Binali Yıldırım’a karşı yürütülen yıpratma kampanyasının onların şahsını değil, ülkemizi hedeflediğini anlattı."

TAKVİM GAZETESİ

Takvim gazetesi yazarı Ergün Diler köşesinde Erdoğan ve Bahçeli'nin açıklamalarını hatırlattı. Diler şunları kaleme aldı: 

"Erdoğan çalışma arkadaşlarına sahip çıkarken de 15 Temmuz'daki çabalarını unutmayacağını dolaylı olarak da olsa ilan ediyordu. Türkiye'nin gizli gündemi buydu! ABD ile yakın mı olunacak uzak mı? Erdoğan birlikte çalışılsa da yakın olmayacağını duyuruyordu...

Bir gün önce MHP lideri Bahçeli'nin açıklamaları da aynı frekanstaydı... Erdoğan ve Bahçeli ABD-AVRUPA merkezli güçler ile mücadele edeceklerini ilan ediyordu. Cumhur İttifakı ülkeye de bölgeye de dünyaya da muhalefetten çok farklı bakıyordu. Bu da aradaki uçurumu iyice açıyor sinir uçlarını tahrip ediyor ve mücadeleyi sancılı hale getiriyordu... Bu kavga çok eski ve derindi. Şiddetlenecekti... İsimlerin üzerine çıkılıp bakıldığında görülen tablo buydu..."

AKŞAM GAZETESİ

Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı da Erdoğan'ın grup toplantısına işaret etti.

Pazarcı "Önce yalnızlaştırılmaya çalışılan ve sık sık "kendinizi yalnız hissediyor musunuz?" sorularına muhatap olan Süleyman Soylu'ya destek verdi. "İçişleri Bakanımızın yanında olduk ve olacağız" dedi. Sonra da Soylu ile birlikte hedefe konulan ve kirletilmeye çalışılan Binali Yıldırım'a sahip çıktı" ifadelerini kullandı.