Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Ümit Zileli, Korkusuz'daki bugünkü yazısında Süleyman Soylu'nun Habertürk'te çıktığı programda AKP'li isimleri hedef aldığını iddia etti.

Korkusuz gazetesi yazarı Ümit Zileli, bugünkü köşe yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Sedat Peker'in iddialarının ardından çıktığı Habertürk’teki sözlerini ele aldı. 

Ümit Zileli, Süleyman Soylu'nun isim vermeden Berat Albayrak ve Hulusi Akar'ı hedef aldığını iddia ederek, "Bu bile tek başına AKP’nin için için hangi rekabet ve “düşmanlıklarla” kaynadığını göstermesi bakımından öğreticiydi!" ifadelerini kullandı ve AK Parti içerisinde yaşanan çekişmelere dikkat çekti.

İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Ümit Zileli'nin dikkat çeken o yazısı:

“Neler olacak neler bunlar daha iyi günler!”

İrkiltici bir başlık, değil mi!..

Bu başlığın altını birazdan dolduracağım; ancak önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Habertürk’teki “monolog” programından bir bölümü paylaşmalıyım…

Eminim dikkatinizi çekmiştir; Soylu yaklaşık 2.5 saat konuştuğu programda birçok AKP’li ismi de hedef aldı! En çarpıcı olanıyla başlayayım, 17/25 Aralık yolsuzluk iddialarının kahramanlarından, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler için şöyle dedi:

–Benden önceki İçişleri Bakanının oğlunun evinden para sayma makinesi çıktı. Burada (biz) çocuklarımızı hadım ettik, aman bir şeye karışmayın, bir şeyin içinde bulunmayın, dikkat edin, işinizi yapın dedik!..

Bu açık bir “gömme” atağıydı! Halbuki o zamandan bu zamana AKP’nin bu olayla ilgili tezi “kumpas” savunması olarak geçmişti kayıtlara!

Aynı hükümette yer aldığı Abdulhamit Gül’ü “kurtlar sofrasına” şu şekilde attı mesela:

–Kendilerinin bir çok suçluyu yakaladığını ancak adliyeye girdikten sonra işin kendilerinden çıktığını söyledi; gazetecilere, siyasetçilere yapılan saldırıları, uyuşturucu operasyonlarını örnek gösterdi ve sorunun “hukuk” boyutunda olduğunu ileri sürdü!..

Soylu, Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u da ağır bir dille hedefe oturttu:

–Düşünce kuruluşu olarak lanse edilen SETA üzerinden Davutoğlu, CHP, İYİ Parti ve HDP işbirliğini ileri sürdü. SETA’nın kurucusu İbrahim Kalın, bir dönem İstanbul yöneticisi ise Fahrettin Altun’du!

Ağır bindirmelerdi vallahi!

AKP’de klikler mücadelesi!

Bitmedi, daha başka isimler de vardı Soylu’nun hedefinde:

Örneğin, Berat Albayrak’ın adını anmadan, ona yakın olarak anılan eski İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ı, Sedat Peker’e verilen yakın koruma ile ilgili olarak üstü kapalı suçladı..

Mesela, Ağar gibi isimlerin siyasetin içinde olmaması gerektiğini, bu gibi isimlerle 90’lardan beri mücadele ettiğini belirtti ki şu anda  Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar AKP milletvekili! Aynı zamanda Mehmet Ağar’a da Marina’da sürdürdüğü görevi bırakma çağrısı yaptı!..

“Devlet görevlilerinin, bürokratların siyasete atılıp milletvekili olmasına karşıyım” diyerek, başta Hulusi Akar olmak üzere bu şekilde AKP’ye katılmış birçok ismi de doğrudan hedefe koydu!..

Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar aylık alan milletvekili, hem de eski AKP milletvekili Feyzi İşbaşaran’a saldırı olayında adı bu iddialara konu olan AKP MKYK üyesi Metin Külünk ile ilgili sorulara ise bu ismi aklayacak tek yanıt vermedi!

–Her şey bir yana bu bile tek başına AKP’nin için için hangi rekabet ve “düşmanlıklarla” kaynadığını göstermesi bakımından öğreticiydi!.