Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Sedat Peker, 6. videosunda 2015 yılında Hürriyet gazetesine düzenlenen taşlı sopalı saldırıyı kendisinin organize ettiğini açıklamıştı.

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, YouTube'da yayımladığı 6. videosunda 2015 yılında Hürriyet gazetesine düzenlenen taşlı sopalı saldırıyı kendisinin organize ettiğini açıklamıştı.

Kamuoyunun günlerce konuştuğu bu olayla ilgili Peker'in yaptığı itiraf, Hürriyet gazetesinde tek bir satır bile haber olmadı.

Konuyu Twitter'dan eleştiren Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, şu ifadeleri kullandı:

"Hürriyet gazetesi, suç örgütü lideri Sedat Peker'in "Hürriyet gazetesi baskınını bir milletvekilinin talebiyle ben yaptırdım" şeklindeki açıklamasını bile haber yapamadı. Kendisini ilgilendiren bir olayı haber yapamayan Hürriyet, İkizdere'deki protestoları nasıl haber yapsın?"

Hürriyet'in bu tavrını eleştiren bir diğer isim ise Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici oldu. Bildirici, Twitter'dan paylaştığı mesajında şöyle dedi:

"Hürriyet, Başyazarı Osman Müftüoğlu’nun, Mansimov ile görüntüleri çıktı. Ama o açıklama yerine bugün “Hangisine güvenelim” diye aşı yazdı. Bakalım Hürriyet, binasına saldırıyı AKP’nin yaptırdığı iddiasını nasıl örtecek? Beyler, gözünüzü kapatmanız üzerinize gelen kamyonu durdurmaz. Hürriyet, kendisine yönelik saldırıyla ilgili Sedat Peker’in söylediklerini görmezden gelmiş, tek satır yok.. Özkök ve Müftüoğlu testesteron yarıştırıyor…"

Peker, videoda şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Pamıkörenin ekibi dinliyor musunuz? Sizin gazetenizi ben bastırttım. Şatafatlı gazeteciler, sizin gazetesini ben bastırttım. Bastırtmadan önce arayan milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. AKP'li bir milletvekili rica etti. Bizim gençlik kollarından arkadaşlar gidecek, ama onlar profesyonel değiller, dediler. Evet ben gönderdim. Savcılar al delil itiraf. Ben yaptım. Milletvekili söyledi böyle diye. "