Efeler Zeybek mahallesinde bulunan 3. Sanayi sitesinde oğlu Eren Aslan ile beraber oto motor tamirciliği yapan Çetin Aslan, 14 Şubat Sevgililer gününde çıkardığı "Oya gibi işle" isimli ilk şiir kitabının bir süre sonra, ikinci kitabı "Yar denince" ve son olarak 20 ulusal şairle birlikte "Bir avuç şair, bir avuç şiir" isimli anloloji kitabını çıkardı.

Sakarya Üniversitesi meslek yüksek okulu motor bölümü mezunu olan ve il hayatına işportacılıkla başlayan sanayi esnafının sevilen abisi Şair Çetin Aslan'ın "Yar denince", "Kurşunla Yar", "Çekersin işte böyle", "Vurdun kalbime" ve eşi için yazdığı "Elifim" adlı

5 şiiri de aralarında TRT'de çalışan sanatçılar tarafından bestelendi. Evli, 4 çocuk babası, iki torun dedesi olan Çetin Aslan'ın bestelenen şarkıları özellikle dijital medyada büyük beğeni topluyor.

Sürücü kurslarında motor öğretmenliği ve Pazarlamacılık sektöründe de çalışan Aydınlı Esnaf Çetin emekli olduktan sonra oğlu Eren Aslan ile beraber işlettiği Oto Motor Tamir dükkanında fırsat buldukça hem müşterileri, hemde sanayi esnafı için kitaplarını da imzalamayı ihmal etmiyor.

Şiir merakının ilkokul çağında başlayan ve Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmada yazdığı şiirle il birincisi olan Çetin Aslan, şiirin, Ahmet Haşim'in de dediği gibi “Sessiz bir şarkı" olduğunu ifade etti.

3 şiir kitabı çıkardığı Pandemi sürecine de değinen Aslan, Her esnafın olduğu gibi sanayi esnafının da pandemi sürecinde büyük bir sıkıntı çektiğini ancak Pandeminin insanlara hayatın, çalışmanın, yitirmenin, dostluğun, sevginin, nefes almanın, dayanışmanın ve daha birçok şeyin kıymetini öğretmek gibi  faydasının da olduğunu ifade etti.

PANDEMİ ŞİİRİ BÜYÜK BEĞENİ ALDI

Kitaplaşan 250'nin üzerinde şiir yazan, Musiki Eseri Sahibi Gurubu Meslek Birliği MSG Üyesi olan Aslan'ın en dikkat çeken şiirlerinden birisi de Pandemi adlı şiiri oldu. İşte Çetin Aslan'ın Pandemi adlı o şiiri:

CORONA

Kimi kahpe mühimmatla kimini de virüsle
Piyonlar kalleş oldu  şeytan dürttü hevesle
Doldu mezarlar taştı boğulduk biz mateme
İnsanlık gitti gardaş corona virüs geldi
Artık güneş bir tuhaf sanki bizlere kızgın
Kalleş düşman sevinme seninde ölüm yazgın
Yaradan vurdu şamar olunca böyle azgın
İnsanlık gittii gardaş corona virüs geldi
 
Dostluk zaten bitmişti salgın oldu bahane
Mangalda kül kalmadı nasıl keyif şahane
Bizler bozduk Doğayı su kattık şu ahenge
İnsanlık gitti gardaş corona virüs geldi
Yaşamın dengesini bozduk  çoktan hakettik
Misafirlik bitti bak kapılar kilitledik
Her şeyi bile bile gerçeğe kör kitlendik
İnsanlık gitti gardaş corona virüs geldi
Amaç yeni dünyadır gizli plan çalışma
Her kes düşmüş derdine.kaçmaya hiç kalkışma
Bu iş adamı şişler tembelliğe alışma
İnsanlık gitti gardaş corona virüs geldi
Aslan oğlu işine bak kardeşim üzülme Kötülükle savaş daim buzlanıp sakın çözülme
Türk'üz, akıl küpüyüz çare vardır evzinme
İnsanlık gittii gardaş corona virüs geldi.

 İşte, sözü Çetin Aslan'a ait 'YAR DENİNCE' adlı o klip: