Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Antalya'da tatil yapmak için aynı oteli, aynı tarihte seçen Alman karı-kocanın 5 günlük tatil için 6 bin 346 TL ödediğini, yerli turistin ise 15.959 TL ödemesi gerektiği ortaya çıktı.

Türkiye'ye gelen turistler el üstünde tutulmaya devam ediliyor.  Dar boğaza girdiklerinde yerli turiste can simidi gibi sarılan turizmciler, turistleri ise el üstünde tutmaya devam ediyor. Gazeteci Aydın Baylan, aynı otelde, aynı tarihte, 2 kişinin 5 günlük tatil fiyatını sosyal medya hesabından paylaştı. 

Baylan, Almancı turiste tatilin 618 Euro'ya (yaklaşık 6.346 TL) mal olduğunu yerli turistin ise aynı tatil için 15.959 TL'yi gözden çıkarması gerektiğini belirtti. Kendi ülkesinde aynı tatili turistlerden çok daha pahalıya yaptıklarını belirtenler "Kendi ülkesinde kazık yiyen başka ülke vatandaşı var mı bilemiyoruz ama durum ortada" yorumu yapıldı.

17 günlük tam kısıtlamada turizm sektörünü canlandırmak için kısıtlamalardan muaf tutulan turistlerin denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkardığını, aynısını yapan Türklere asgari ücretin üzerinde ceza kesildiğini aktaran vatandaşlar "Kendi ülkesinde yabancılık çeken biziz. Aynı otele Alman turistin ödediği para ortada. Biz ise onun ödediği fiyatın 2.5 katından fazlasını ödüyoruz" yorumunu yaptı.