Haber Aydın’a Google News'te abone olun

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'den koronavirüs tedavisinde kullanılan favipiravir ilacına ilişkin şok eden açıklamalar.

CHP'li vekil Murat Emir, koronavirüs tedavisinde kullanılan favipiravir ilacınının bebeklerin sakat doğmasına yol açtığını belirterek, "Bakanlık favipiraviri de rehberden çıkarmak zorunda" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılan favipiravir ilacına ilişkin şok eden açıklamalarda bulundu.

CHP’li Emir, bütün dünyada klorokin ve favipiravir koronavirüs tedavisinde kullanılmaktan vazgeçildiğini kaydederek, bu iki ilacın yaklaşık bir yıldır Türkiye’de kullanılmaya devam ettiğini söyledi.

" İKTİDAR BUNU POLİTİK İLETİŞİM ARACI OLARAK KULLANDI"

Emir, Sağlık Bakanlığı’nın bu iki ilacın koronavirüs tedavisinde etkisini olmadığı yönündeki söylemlere kulağını tıkadığını söyledi. Emir, “Çünkü filyasyon ekipleriyle vatandaşın evine gidip, onların eline ilaç tutuşturmak, ‘Bunları içeceksiniz’ demek iş yapmış gibi olmaktı. İktidar bunu politik iletişim aracı olarak kullandı. Özellikle de hastaların hastaneye gelmesini önlemek için ‘Yeter ki evinizde kalın, bakın devlet size ilaç getirdi’ demek için bu yolu denediler” diye konuştu.

"BEBEKLERİN SAKAT DOĞMASINA YOL AÇIYOR"

Emir, faydasız ve yan etkileri olan ilaçların yurttaşa verildiğini vurgulayarak, “Bebeklerin sakat doğmasına yol açan ilaçları, kalp ritim bozukluğuna neden olabilen ilaçları verdiler ve bunu verenler doktor da değildi. Muhtemelen hastaların ciddi sağlık sorunları oluşturuldu ve bunun takibi de yapılmadı” dedi.

"BAKANLIK REHBERDEN ÇIKARMAK ZORUNDA"

Emir, Sağlık Bakanlığı’nın klorokini kullanmayı bıraktığını ancak favipiravini kullanmaya devam ettiğini belirtti. CHP'li Emir, “Bakanlık favipiraviri de rehberden çıkarmak zorunda, eğer çıkarırsa bir yıldır boşuna ilaç götürdüğü ortaya çıkmış olacak. 'Her hastaya ilaç götürüyoruz daha ne yapalım' politikası da çökmüş olacak” dedi.