Haber Aydın’a Google News'te abone olun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Sedat Peker'in açıklamaları ile ortaya çıkan mafya- siyaset - ticaret üçgenindeki skandal olayları değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı programda organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Youtube kanalında yayınladığı videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Eski Bakan Mehmet Ağar'ı hedef alan açıklamalarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Liderlerle Söyleşi programında Gazeteciler Suat Toktakş, Gökmen Karadağ, İpek Özbey ve Ozan Gündoğdu'nun sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Sedat Peker'in açıklamalarıyla ilgili olarak Halk TV ekranlarında şunları söyledi:

"Aklı başında olan insan şu soruları sorar; Niçin? Sen İçişleri Bakanı değil misin? Bakansın! Bu sorulara senin muhatap olman gerekir. Vatandaşın dikkatini başka bir yere çekmek, muhalefeti suçlamak! Algı yaratabilir miyiz? Yine muhalefeti suçlayabilir miyiz? Kılıçdaroğlu bütün bunların sorumlusu olabilir mi? Kılıçdaroğlu sanki devleti yönetiyor. Akıl alacak şey değil

Bütün bu tartışmaların dışında size bir şeyler anlatıcağım. Az önce söyledim. Bir devlet rüşvet alan kişiyi büyükelçi (Egemen Bağış) olarak atarsa, mafya ne yapar? Bu soruyu herkes düşünsün!

Man Adası'nda yani vergi cennetlerinde paralarınız var. Ve bu Erdoğan ailesinin paraları o paralar Türkiye'ye geldi. Bir kuruş vergi ödemediler. Esnaf, çiftçi, emekli asgari ücretli ödüyor. Peki bir devleti yöneten aile vergi cennetlerinde para tutar ve o parayı Türkiye'ye transfer ederse vergi ödememek için mafya ne yapar? Bunu da vatandaşlarım hafızalırında tutsunlar."

AYRINTILAR GELİYOR...