Haber Aydın’a Google News'te abone olun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç görevden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında soruşturma komisyonu kurulması için CHP’li vekiller olarak imza vereceklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Bartın'daki Amasra Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaretinin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztunç, şunları söyledi:

PEKCAN SUÇLUYSA CEZA ÇEKMELİ: 

128 milyar dolar nerede ey iktidar, ey Erdoğan? Uyduruk kaydırık çizgi filmler yapacağına 128 milyar doların nereye gittiğini açıklayın. Sormaya devam edeceğiz.

Damat nerede diye, Ruhsar Pekcan nerede diye sormaya devam edeceğiz. Yüce Divan’a gönderme konusunda AK Parti korkak davranıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun böyle bir skandal olduğu zaman o bakan hesap verir. Aklanırsa aklanır başımızla beraber. Ama suçluysa cezasını çekmesi gerekiyor.

RUHSAR PEKCAN İÇİN SORUŞTURMA KOMİSYONU: 

Biz CHP olarak Meclis açılır açılmaz Ruhsar Pekcan ile ilgili Soruşturma Komisyonu kurulması için imza vereceğiz. 301 imza lazım.

Biz vereceğiz, Millet İttifakı’nın da vereceğine inanıyoruz. AK Parti ve MHP’lileri de imza vermeye davet ediyoruz. İmza vermezlerse demek ki bir korkuları var. Bizim de başımız belaya girer diye korkuyorlar.

MEHMET CENGİZ PARA KAZANSIN DİYE:

 İkizdere'de Mehmet Cengiz isimli iş adamı para kazansın diye vadi bitiriliyor, ağaçlar kesiliyor. Feryat ediyoruz, yazıktır günahtır. Orada yaşayan insanlar feryat ediyor, 'Yaşam alanıma dokunma. Burası bizim baba ocağımız' diyorlar.

 Aynı zamanda orası kendi baba ocağı da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan izliyor hatta destekliyor. Bir sürü açıklama yapılıyor. Oysa İkizdere'de bu katliamın durması gerekiyor.

İKTİDAR GÖZÜ HAZİNE ARAZİLERİNE DİKTİ:

 Kasada, hazinede para kalmayınca gözü hazine arazilerine diktiler. Bodrum'da 1 milyon metrekare arazi satılığa çıkarılıyor. Sanayi tesisleri bitiriliyor, fabrikaları sattılar. Ellerinde bir sahiller kaldı, kıyı kentlerimizdeki hazine arazileri kaldı, şimdi de onları satıyorlar.

İzin verdirmeyeceğiz. Merak ediyorum, Bodrum'daki 1 milyon metrekare hangi Katarlı iş adamına söz verildi? Hangi AK Parti yandaşına söz verildi? Mirasyedi bir iktidarla karşı karşıyayız.