Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur ile Bi' Karar Ver'e konuk olan gazeteci İsmail Saymaz, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ait şirket ile ilgili yaşanan skandallar silsilesi ile ilgili dikkat çeken ayrıntıları paylaştı.

Pekcan ile ilgili Bakan olmadan önce gümrük müdürlüklerine uyarı yazısı gönderildiği hatırlatan Saymaz, şunları kaydetti: 

"Ruhsar Hanım, Bakan olduktan sonra dezenfektan şirketini kuruyor. Bu şirket kurulduktan sonra Ticaret Bakanlığı'na satış yapıyor.
İkincisi Ticaret Bakanlığı'nın güdümü ve denetimi altındaki Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne satış yapıyor. Üçüncüsü THY'nin ortağına satıyor."

"EN ALTTAKİLER DAHA DA EZİLİYOR"

Ruhsar Pekcan'a devlet tarafından verilen koltuğa, masrafı için Pekcan'ın 400 bin TL harcadığını da  belirten Saymaz, Türkiye'deki ekonomik eşitsizliği eleştirdi: 

"Giderek daha sınıfsal bir vaziyet ortaya çıkıyor. En alttakiler daha da eziliyor. Ruhsar Pekcan, devletin ona verdiği koltuğa masrafı için 400 bin TL harcamış.

Dünyanın diğer ucunda Boris Johnson'ın kampanya parasıyla evini onarması soruşturma nedeni. Ve soruşturma açılıyor. Burada Ticaret Bakanı'na konut veriyorsunuz fakat emekli ikramiyesine 100 lira zammı fazla görüyorsunuz."